به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز یکشنبه در جلسه شورای ترافیک قصرشیرین با محوریت هماهنگی اربعین در محل فرمانداری قصرشیرین، افزود: پیش بینی ها بر این است که امسال شاهد حضور زائران بیشتری برای مراسم اربعین در شهرستان قصرشیرین باشیم و در زمان پیک تردد زائر از مرز خسروی کامیون های صادراتی این مرز به سمت مرز پرویزخان هدایت خواهند شد تا فعالیت تجارت همچنان تداوم داشته باشد.
وی اظهار داشت: حمل و نقل و ترافیک یکی از مباحث مهم اربعین است و ضمن اینکه زائران اربعین حسینی باید برنامه زمانبندی سفر خود را مدیریت کنند نیاز است مسوولان نیز تدابیر خاصی در این رابطه اتخاذ کنند.
اصلاح کمربندی قصرشیرین، رفع نقاط حادثه خیز، تامین روشنایی معابر و پارکینگ ها و مواکبی که در مسیر کمربندی هستند، تمهیدات لازم برای جابجایی زوار از سمت پارکینگ ها به میدان امام حسین (ع) در ورودی جاده خسروی و همچنین انتقال زائران از ورودی جاده خسروی به پایانه مرزی از مهم ترین مواردی بود که سرپرست فرمانداری قصرشیرین به آنها اشاره کرد.
رییس پلیس راهور استان کرمانشاه هم در این جلسه گفت: نیروهای ما باید هم در استان کرمانشاه و هم زائرانی که به سمت استان ایلام تردد می کنند را پشتیبانی کنند.
سرهنگ «محمد حیدری» افزود: باید همه پیش بینی ها و امکانات را در حوزه حمل و نقل در ایام اربعین حسینی ببینیم و به موضوع به صورت ویژه ورود کنیم.
وی اظهار داشت: در طول مسیر از کرمانشاه تا قصرشیرین اقدامات خوبی انجام گرفته و بیشترین بحث ما مربوط به شهرستان قصرشیرین محل اجتماع و حضور زائران است.
حیدری گفت: امسال پیش بینی تردد بیشتری از مرز خسروی و مراجعه به شهرستان قصرشیرین را داریم که باید به مراتب اقدامات بیشتری را انجام دهیم.
وی گفت: فرصت زمانی ما محدود است و پانزدهم شهریورماه ترددهای ما بیشتر می شود از این رو باید هر سه روز یک بار جلسه با حضور اعضا برای برنامه ریزی و اجرا را برگزار کنیم.
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است