اراک - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۲۱ هزار میلیارد ریال در سفر هیات دولت به سازمان جهاد کشاورزی این استان اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی صفری» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: ۱۱۰ هزار میلیارد ریال در سفر هیات دولت به استان مرکزی اختصاص یافت که ۲۰ درصد این اعتبارات به بخش کشاورزی استان تخصیص یافته‌ است.

وی ادامه داد: این اعتبارات تا سال ۱۴۰۳ به بخش کشاورزی استان مرکزی اختصاص می‌یابد و تزریق این منابع مالی رشد مناسبی را در افزایش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی استان به همراه دارد و اقدامات بزرگی در بخش‌های زیر بنایی از جمله آب و خاک انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: حدود یک هزار و ۴۰۰ رشته قنات در این استان وجود دارد و استان در این زمینه رتبه سوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

صفری افزود: ۲۲۰ میلیارد ریال در سال جاری برای مرمت و بازسازی ۱۳۱ رشته قنات اختصاص یافته‌ است.

وی ادامه داد: ۱۲۰ رشته قنات سالانه در استان مرکزی بازسازی و مرمت می‌شود که با توجه به اعتبارات اختصاص یافته به استان پیش بینی می‌شود امسال تعداد بیشتری از قنوات استان بازسازی و مرمت شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از بهره‌برداری از ۲۵ طرح کشاورزی همزمان با هفته دولت امسال در این استان خبر داد و گفت: ۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهره برداری از این طرح‌ها هزینه شده و با بهره‌برداری از این طرح ها برای ۷۹۳ نفر در استان اشتغال ایجاد شده‌ است.

صفری گفت: ۱۹۷ هزار تن گندم از ابتدای خرید تضمینی این محصول تا کنون از کشاورزان استان مرکزی خریداری شده و پیش‌بینی می‌شود تا ۲۰۰ هزار تن محصول به صورت تضمینی از گندمکاران خریداری شود.

وی اظهار داشت: ۲۵۰ هزار تن گندم امسال در استان مرکزی تولید شده و بخشی از تولید این محصول هرساله برای مصراف مختلف از جمله بذر مورد نیاز کشاورزان مورد استفاده قرار می گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: با تحقق خرید ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان، خرید تضمینی این محصول در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳۰ درصد افزایش یافته است.

صفری گفت: افزایش ۲ برابری قیمت گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته و کاهش ۴۵ درصدی قیمت کود پتاسه و ازته مورد نیاز کشاورزان از جمله مهمترین اقدامات دولت و عوامل افزایش خرید محصول گندم در سال جاری بوده است.

وی ادامه داد: ایجاد مراکز خرید تضمینی گندم با فاصله ۲۰ کیلومتری در شهرهای استان مرکزی از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی این استان در راستای تسهیل در ارایه خدمت به کشاورزان و تحویل محصولات آنان در اولین فرصت بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: با توجه به وجود خشکسالی‌های اخیر، سیاست‌ها و مشوق‌های دولت به گونه ای تعریف شده که کشور بتواند در بسیاری از محصولات به خودکفایی دست یابد.

صفری گفت: ورود تکنولوژی به بخش کشاورزی از جمله سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است و با اقدامات انجام شده ضریب مکانیزاسیون در این استان از یک و ۸۵ صدم درصد در ابتدای سال جاری به یک و ۹۸ صدم درصد افزایش یافته که این مهم با پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای خرید ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی در سال جاری محقق شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان مرکزی از جمله استان های سن خیز کشور به شمار می‌رود امسال مبارزه با سن غلات در ۱۸۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام شد که کاهش میزان سن زدگی محصولات زراعی استان به زیر یک درصد از جمله مزایای این مبارزه‌ها بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین در سال جاری مبارزه با علف‌های هرز در سطح ۵۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام شده‌ است.

صفری افزود: با توجه به خشک سالی‌های اخیر توسعه کشت گلخانه‌ای از دیگر برنامه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی بوده و ۳۰ هکتار سال گذشته به فضاهای گلخانه ای و سایبان استان افزوده شده‌ است.

وی ادامه داد: ۷۳۰ هکتار فضای گلخانه ای در استان مرکزی وجود دارد که سالانه ۵۴ هزار تن  محصول در این فضاها تولید می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۲۳۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش سال گذشته به بخش دام و طیور استان مرکزی پرداخت شد.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.