به گزارش خبرنگار ایرنا، علی طلوعی روز یکشنبه در جلسه معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی یک مجموعه کاملا اجتماعی و فرهنگی است و قطعا در این مجموعه با شیوه سیاستمداران کار نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: مرامنانه و نقشه راه وزارت میراث فرهنگی در این دوره مبتنی بر چهار گزاره است. نخستین گزاره فرمایش رهبر انقلاب است که میفرمایند در جمهوری اسلامی هر جا هستید آنجا را مرکز دنیا بدانید و مطمئن باشید کارها به شما مرتبط است. گزاره دوم نیز این جمله از مقام معظم رهبری است که با شیوه سیاستمداران نمیشود کار فرهنگی کرد. گزاره سوم فرمایش امام صادق(ع) است که فرمودهاند خداوند اهل ثروت را با فقر امتحان نمیکند. گزاره آخر نیز از حضرت علی(ع) است که میفرمایند فرصتها مانند ابر میگذرند و از فرصتهایی که پیش میآیند استفاده کنید.
مشاور وزیر مراث فرهنگی افزود: بر اساس این چهار گزاره اساسی، از نظر ما وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی مازندران حتما مرکز جهان است و کارها به ما مرتبط هستند و ما مؤثر هستیم. دوم این که مطمئنیم در این وزارتخانه با فقر دست و پنجه نرم نخواهیم کرد و فرصت کار در وزارتخانه را فرصتی بیبدیل و خیر میدانیم و غنیمت میشماریم.
طلوعی تصریح کرد: طبق همین مرامنامه و فرمایش مقام معظم رهبری، در وزارت میراث قطعا با شیوه سیاستمداران کار نخواهیم کرد. این وزارتخانه یک مجموعه کاملا اجتماعی و فرهنگی است و شیوه مدیریتی ما هم بر اساس گزارههای ساده و عمیقی که ذکر شد کاملا فرهنگی است و در همین مسیر نیز پیش میرویم.
ویژگیهای مدیر میراث فرهنگی در دولت سیزدهم
وی با بیان اینکه برای بهبود فعالیت در وزارت میراث فرهنگی بیست کلانمساله پیشبینی و مسیر سه ساله پاسخگویی طراحی و زمانبندی شد، گفت: علاوه بر این موارد ، در این دوره مهندس ضرغامی ویژگیهای مدیری را که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کار میکند ، تبیین کرد که به ادبیات مشترک ما تبدیل شده و تلاش میکنیم به عنوان یک راهبرد روی این موارد کار کنیم.
مدیرکل دفتر وزارتی و امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: نخستین ویژگی یک مدیر میراثی شجاعت در تصمیمگیری است. مدیری که شجاعت در تصمیمگیری نداشته باشد حتما مدیر نیست. در صحنههای آکادمیک تصمیمگیری را معادل کل مدیریت میدانند.
طلوعی دومین ویژگی یک مدیر میراثی را مردمی بودن برشمرد و با تأکید بر این که مساله مردم باید مساله مدیر میراث نیز باشد، اظهار کرد: سومین کاربست ویژگیهای مدیریت در این مجموعه، اجتهاد مدیریتی است که پیشنیاز مدیریت جهادی است. لازمه اجتهاد مدیریتی هم مجتهد بودن در کار است. یعنی اگر مدیر به حوزه کاریاش اشراف نداشته باشد مدیری جهادی هم نخواهد بود.
وی داشتن نگاه پروژهای به مدیریت را از دیگر شرایط مدیران میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: مدیران ما در کارشان نگاه پروژهای دارند و به حوزه مدیریتشان به عنوان یک پروژه نگاه میکنند. یعنی نیامدند که بمانند. آمدند پروژهای تعریف و تمام کنند و سراغ پروژه بعدی بروند. اگر مدیریت پروژه را بپذیریم روال عادی زمانبندی و نظامبندی این حوزه هم رعایت میشود.
مشاور وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر یک مدیر در مجموعه میراث فرهنگی، اقتدار مدیریتی است. جلوگیری از دخالت دیگران در حوزه مدیریتی یک اصل مهم است. مدیر میراثی اجازه دخالت هیچ کس را در حوزه تصمیمگیریهای مرتبط با این دستگاه نمیدهد. گاهی خبر میرسد که فلان دستگاه یا فلان شخص صاحبنفوذ امنیتی، قضایی یا انتظامی در جایی حفاری انجام داد و مدیرکل در جریان نیست. بعد هم که مدیر در جریان قرار میگیرد میشنویم تهدید میشود. این برای ما باعث سرشکستگی است.
وی تصریح کرد: از نظر مهندس ضرغامی هیچ احدی در هر جایگاه و مسئولیتی حق ندارد در ماموریتهای نیروهای این مجموعه دخالت کند. مساله اکتشاف، حفاری، شناسایی، اقدام، استخراج باید بر اساس ضوابط دقیق میراث فرهنگی بر اساس نظر کارشناسان ما و با مجوز این دستگاه انجام شود. کسی حق ندارد جایی را حفر کند و بعد بگوید از فلان دستگاه هستیم. مدیران ما باید جلوی اصحاب قدرت و ثروت بایستند و حتما از حوزه وزارتخانه هم حمایت میشوند.
این مسئول اظهار کرد: ویژگی بعدی مدیران میراثی دوره کنونی این است که اهل تعامل و جهاد تبیین هستند و چون خیلی از مسائل حوزه این وزارتخانه بین دستگاهی است تعامل و تفاهم را مد نظر قرار میدهند. بر همین اساس نیز در این دوره نهضت تفاهمنامهنویسی را آغاز کردیم. طی یک سال اخیر در حوزه داخل دستکم با ۱۰ دستگاه مرتبط با خودمان تفاهمنامه امضا کردیم.
افق روشن میراث فرهنگی مازندران
مدیرکل دفتر وزارتی و امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به دوره سرپرستی مهدی ایزدی در اداره کل میراث فرهنگی مازندران گفت: به آقای ایزدی بابت فعالیتشان طی این مدت کوتاه مسئولیت خسته نباشید میگویم. با وجود محدودیتهایی که وجود داشت ایشان از نظر ارزیابیهای وزارتخانه نمره قابل قبولی گرفت و امیدوارم کماکان در ادامه مسیر همراه با مجموعه پرانرژی و سختکوش ظاهر شوند.
طلوعی افزود: از قبول مسئولیت سنگین مدیرکلی میراث فرهنگی مازندران توسط دکتر برزگر هم تشکر میکنم. به حضور ایشان در این اداره کل خیلی خوشبین هستم. چهرهای آکادمیک و پژوهشگری خوب است که حوزه گردشگری را خوب میشناسد. مدیری بومی، دلسوز، کاربلد و بانشاط است که مصداق جوان کارآمد انقلابی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: این نکته را به دکتر برزگر تاکید میکنم که به حوزههای میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز مانند گردشگری توجه داشته باشد. امیدوارم اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران که قطب گردشگری ما است با حضور ایشان و حمایت استاندار سایر مسئولان شاهد روزهای طلاییاش باشد.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران ۳۹ ساله، اهل سوادکوه و استادیار گروه جغرافیای دانشگاه پیام نور گنبد کاووس است. برزگر سال ۱۳۸۵ مدرک کارشناسی جغرافیای انسانی (گرایش شهری) را از دانشگاه خوارزمی دریافت کرد و سه سال بعد از همین دانشگاه در رشته جغرافیا و برنامهریزی شهری فارغالتحصیل شد و سال ۱۳۹۳ مدرک دکترای جغرافیا و برنامهریزی شهری را از دانشگاه پیام نور تهران اخذ کرد.