چابهار -ایرنا - مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: ۱۲۷ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پنج طرح در حوزه شیلات بمنظور گسترش مجتمع‌های آبزی پروری، ایجاد اشتغال پایدار، افزایش تولید آبزیان با بهره‌گیری از زمین لم‌یزرع و آب شور دریا تخصیص یافت.

محمد شهلی‌بر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با ابلاغ این اعتبار شاهد رشد ۲۸ درصدی اعتبارات عمرانی اداره کل شیلات آبهای دور استان هستیم که جا دارد از عنایت و توجه دولت سیزدهم به توسعه سواحل مکران و جان گرفتن پروژه‌های حوزه شیلات تشکر ویژه شود.

وی افزود: از جمله طرح‌ها و پروژه‌های شاخص در این خصوص می‌توان به پروژه تکمیل زیر ساخت های مجتمع چهار هزار هکتاری پرورش میگوی گواتر و پروژه تکمیل تاسیسات زیربنایی سایت هزار هکتاری پرورش میگوی رودیک اشاره کرد.

وی دستیابی به افزایش ۶۲ درصدی تولید و بهره‌وری در مزارع پرورش میگوی جنوب استان سیستان و بلوچستان را یکی از اقدامات خوب عنوان و تصریح کرد: در راستای دانش بنیان نمودن توسعه آبزی پروری در جنوب استان سیستان و بلوچستان با مکانیزاسیون استخرهای پرورش میگو و اجرای طرح پایلوت مکانیزه کردن ٢٠ هکتار استخر پرورش میگوی گواتر، با همت اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب‌های دور) در دولت سیزدهم از تولید ۲ هزار و ۱۰۰ تن در هکتار پرورش میگو به شیوه سنتی به نتایج درخشان سه هزار و ۴۰۰ تن در هکتار در مزارع مکانیزه دست یافتیم.

 مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: با هدف ارتقای اقتصادی تولید، در دوره پرورش آتی با مکانیزه کردن استخرهای پرورش میگوی مجتمع چهار هزار هکتاری شهید صنعتی گواتر با استفاده از ادوات، تجهیزات و فن‌آوری‌های نوین پیش‌بینی می‌شود این طرح در سطح یکهزار و ۲۰۰ تا یکهزار و ۵۰۰ هکتار نیز اجرایی شود.

شهلی‌بر افزود: هم اکنون اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان با تمرکز بر روی ۲ هدف تعمیم شاخص های کاربردی مکانیزاسیون کشاورزی به آبزی پروری و تبیین مصادیق مکانیزاسیون و اصلاح ساختار در مزارع پرورش میگو با همکاری مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور چابهار در صدد افزایش میزان بهره وری در مزارع پرورش میگو است.

وی ادامه داد: یک طرح شیلاتی در زرآباد شامل استخر پرورش ماهی در روستای گرکان بخش کاروان با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال و زمینه اشتغال برای دو نفر از بومیان منطقه افتتاح شد.

وی بیان کرد: کلنگ زنی پروژه احداث موج شکن اسکله برای ساماندهی قایق‌های صیادی کنارک یکی از اقدامات خوب دولت است که با مشخصات یکهزار و ۶۰۰ متر طول بازوی اصلی، ۹۰۰ متر طول دایک است که در مدت زمان ۱۸ ماه با مبلغ کل قرارداد ۹۱ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

وی افزود: مشاور این پروژه شیلاتی شرکت آساراب پیمانکار شرکت بهمبر است که مبلغ شروع پروژه ۲۱ میلیارد تومان است.