کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه اعلام کرد که بر اساس هماهنگی انجام شده با دستگاه قضایی برخی از مجرمان در سطح استان برای طی کردن دوران محکومیت خود خدمات محیط‌زیستی انجام می‌دهند.

«احد جلیلیان» روز دوشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز کرمانشاه اظهارداشت: در گام نخست ۲۵ نفر از مجرمان استان به عنوان مجازات جایگزین حبس برای پاکسازی مسیر ورودی استان از کنگاور تا مرز خسروی به کارگیری می شوند و در گام های بعدی برای مسیرهای تردد زائران اربعین حسینی و اطراف موکب های جاده ای نیز چنین برنامه ای مد نظر است.

وی تصریح کرد: جابجایی این افراد و ساماندهی آنها توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه انجام می شود.

جلیلیان با اشاره به هماهنگی خوب ایجاد شده بین دستگاه قضایی و سازمان محیط زیست، عنوان کرد: اکنون شورای پیشگیری از وقوع جرم با محوریت دادگستری در کرمانشاه تشکیل شده و اداره کل محیط زیست بسیاری از مشکلات زیست محیطی را در آن مطرح می کند تا با کمک دستگاه قضایی برای حل آنها اقدام شود.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه ترویج جایگزین کردن مجازات های حبس با خدمات زیست محیطی برای برخی از زندانیان یکی از برنامه های مشترک این سازمان با دستگاه قضایی در استان است.

دولت به دنبال ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست است

جلیلیان در بخش دیگری از صحبت های خود به برنامه های اصلی دولت سیزدهم به منظور حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: دولت به دنبال افزایش فرهنگ حفاظت از محیط زیست در کرمانشاه است تا تمام آحاد جامعه در این زمینه فعال شوند.

وی افزود: استفاده از جوامع محلی، ریش سفیدان و رهبران قومی در راستای حفاظت از حیاط وحش و محیط طبیعی از دیگر اولویت های دولت در کرمانشاه محسوب می شود و تاکنون در این راستا اقدامات شایان توجهی انجام داده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزایش ارتباط با دانشگاه ها و مراکز تولید علم را از دیگر برنامه های اصلی دولت در راستای حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و گفت: تاکنون سازمان محیط زیست در کرمانشاه با چندین دانشگاه تفاهم نامه های دوجانبه امضا کرده و اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی را در دستور کار دارد.

جلیلیان از شرکت های دانش بنیان نیز به عنوان یک ظرفیت یاد کرد و افزود: این شرکت ها در استان کرمانشاه ظرفیت قابل توجهی دارند و تولیدات ارزشمندی در راستای حفاظت از محیط زیست به ثبت رسانده اند از این رو به دنبال استفاده از ظرفیت های آنان هستیم.

وی استفاده از ظرفیت رسانه ها را نیز یکی ار برنامه های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست دانست و گفت: باید با کمک رسانه ها در راستای آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست گام برداریم.

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

۱۰ منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با مساحتی بالغ بر ۲۵۰ هزار هکتار وجود دارد و شامل ۵ منطقه حفاظت شده (بیستون،قلاچه،بوزین و مره خیل، امروله دالانی و بدر و پریشان همچنین ۳ پناهگاه حیات وحش (ورمنجه،زله زرد و قراویز ) و ۲ اثر طبیعی و ملی (قوری قلعه و پراو ) می باشدکه مساحت ۹/۷ درصد استان شامل می‌شود و سرانه جهانی ۱۰ درصد است.

بلوط ایرانی، بنه، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، کیکم، زالزالک، زبان گنجشک، آلوچه، ختمی، لاله واژگون از پوشش‌های گیاهی این منطقه حفاظت شده است. همچنین بز و پاژن، شوکا، قوچ و میش، پلنگ، سنجاب ایرانی، گربه وحشی، گرگ، روباه، تیهو، کبک، عقاب، گنجشک سانان و … از گونه‌های جانوری این منطقه است.