تهران - ایرنا - دانشمندان هشدار داده‌اند که حتی با وجود محدود شدن روند گرمایش زمین، برخی مناطق جهان همچون هند، عربستان و صحرای آفریقا تا سال ۲۱۰۰ میلادی در بیشتر روزهای سال گرمای خطرناکی را تجربه خواهند کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس الرت»، جهان در حال گرم شدن است و این مساله وضعیت قابلیت زیست را در بسیاری از مناطق پیرامون استوا تهدید می‌کند. در این مرحله، حتی اگر بتوانیم گرمایش جهانی را به ۲ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطوح پیش از دوران صنعتی شدن محدود کنیم، برآوردهای جدید حاکی است که مناطق حاره‌ای و نیمه‌حاره‌ای از جمله هندوستان، شبه‌جزیره عربستان و جنوب صحرای آفریقا تا سال ۲۱۰۰ میلادی در بیشتر روزهای سال گرمای خطرناکی را تجربه خواهند کرد.  

در عین حال مناطق با ارتفاع متوسط در جهان حداقل بطور سالیانه موج‌های شدید گرما را تجربه خواهند کرد. به عنوان نمونه محققان پیش‌بینی می‌کنند که در شهر شیکاگو آمریکا تا پایان سده جاری موج گرمای خطرناک ۱۶ برابر افزایش خواهد یافت.

شانس ما برای جلوگیری از این سرنوشت تا چه حدی است؟ از لحاظ احتمال محدود کردن گرمایش زمین تا زیر ۱.۵ درصد بالاتر از دماهای پیش از دوران صنعتی شدن، این شانس حدود یک دهم درصد است. محققان می‌گویند که به احتمال زیاد، افزایش دمای زمین تا سال ۲۰۵۰ از ۲ درجه سانتی‌گراد فراتر خواهد رفت.

در این مورد، محققان می‌گویند فشار گرمایی به شدت خطرناک یک ویژگی عادی وضعیت آب و هوایی در جنوب صحرای آفریقا، بخش‌هایی از شبه‌جزیره عربستان و بخش زیادی از شبه‌قاره هند خواهد بود. آنها تاکید می‌کنند کاهش هر چند اندک میزان گرمایش زمین هم حائز اهمیت است و موجب نجات جان انسان‌ها خواهد شد. اگر جهانیان نتوانند برای اجرای تدابیر سریع و گسترده همکاری کنند، انسان‌های زیادی جان خود را از دست خواهند داد.

برآوردهای اخیر حاکی از آن است که گرمایش جهانی تا الان نیز مسئول یک مورد از هر سه مرگ و میر مرتبط با گرما در جهان است. بر اساس این آمار و ارقام، مطالعات دیگر نیز پیش بینی کرده‌اند که تلفات انسانی در دهه‌های آینده با تشدید تغییرات آب و هوایی افزایش خواهد یافت.

چگونگی برخورد انسان‌ها با فشار گرمایش به علت وجود عوامل دیگر مانند رطوبت پیچیده‌تر نیز می‌شود. مطالعات اخیر نشان داده است که بدن انسان ممکن است قادر به تحمل گرما و رطوبت مطابق با شاخص‌های اعلام شده قبلی نباشد.

در «شاخص گرما»با رطوبت ۱۰۰ درصدی، حتی جوانان و افراد سالم نیز ممکن است قادر به تحمل دمای بالاتر از ۳۱ درجه سانتی‌گراد نباشند.