سنندج- ایرنا- همزمان با ششمین روز از هفته دولت پنج پروژه فرهنگی، هنری، آموزشی و تولیدی با حضور استاندار کردستان در سنندج به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اولین طرحی که به بهره‌برداری رسید، مجموعه کارگاه های صنایع دستی و هنرهای سنتی تایله بود. ۱۱۰ نفر به صورت مستقیم در ۲۳ رشته صنایع دستی(از جمله نازک کاری، ساز سازی، خراطی، سفال، گلیم، چرم، منبت چوب، سراجی، زیورآلات سنتی) مشغول به کار شده‌اند.

ساختمان این مجموعه پیشتر انبار بوده که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ۴۰ میلیارد ریال هزینه، بهسازی و مقاوم سازی شده است.

بازگشایی خدمات و بهسازی کتابخانه عمومی فردوسی
دومین طرح، بازگشایی خدمات و بهسازی کتابخانه عمومی فردوسی سنندج بود. این کتابخانه با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال بهسازی، تعمیر، تجهیز و زیباسازی شده است.

فضای کتابخانه اکنون ۲ برابر شده و دارای ۲ سالن مطالعه مجزا برای بانوان و مردان و بخش ویژه کودکان است.

همچنین ۶۰ هزار نسخه کتاب در ۴۵ هزار عنوان در این کتابخانه موجود و بخش ویژه نشریات نیز به آن اضافه شده است‌.


جایگاه عرضه پخش فرآورده‌های نفتی خواجه‌ای
جایگاه عرضه پخش فرآورده‌های نفتی خواجه‌ای هم دیگر پروژه‌ای بود که با حضور استاندار کردستان افتتاح شد.

این جایگاه در یک هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت و با ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در ۳۰ ماه احداث شده و دارای بهترین سیستم‌های روز است.

جایگاه ذکر شده دارای ۶ تلمبه، ۱۳۵ هزار لیتر ظرفیت بوده و برای هشت نفر اشتغال ایجاد کرده است.

استاندار کردستان در آیین افتتاح این پروژه اظهار داشت: تمرکز شورای شهر و شهرداری بر توانمندسازی نقاط حاشیه ای و محلات حاشیه بوده وهواولدیت شناسی دقیق است.

اسماعیل زارعی کوشا افزود: نگاهی در مجموعه شورا و شهرداری شکل گرفته است که از اقدامات نمایشی فاصله گرفته شود، به این معنا که به محلات کمتربرخوردار بیشتر توجه شود.


افتتاح دبستان ۱۲ کلاسه شهید امین کُرانی
امروز همچنین مدرسه ۱۲ کلاسه شاهد دختران با یک هزار و ۹۰۰ مترمربع زیربنا با حضور زارعی‌کوشا افتتاح شد.

برای احداث این مدرسه ۹۰ میلیارد ریال هزینه شده که از اعتبارات ملی و استانی تامین شده است.

برای مقطع ابتدایی و در سال تحصیلی جدید ۳۶۰ دانش‌آموز ثبت نام شده‌اند. ساخت این مدرسه از سال ۱۳۸۶ متوقف مانده بود که از دو سال پیش از سر گرفته شد.


افتتاح کارخانه رب گوجه فرنگی و پوره میوه جات
کارخانه رب گوجه فرنگی و پوره میوه‌جات با ۴۸۱ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری روز هم دیگر طرحی بود که با حضور زارعی کوشا افتتاح شد. ظرفیت طرح ۱۶ هزار تن دریافت و چهار هزار تن تولید است.

برای این واحد تولیدی که ظرفیت تولید سه هزار تن رب گوجه فرنگی را دارد، ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت شده و محصولات آن شامل پوره میوه جات و صیفی جات (رب گوجه فرنگی - پوره سیب) است.

زیربنای این واحد صنعتی یک هزار و ۷۲۰ مترمربع و با افتتاح آن برای ۳۹ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است.

مزایای طرح، کاهش ضایعات میوه جات و صیفی‌جات، ایجاد ارزش افزوده ناشی از عملیات تبدیل و فرآوری، متعادل کردن بازار مصرف فرآورده ها، تثبیت کاشت محصولاتی نظیر گوجه فرنگی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم و کمک به اقتصاد کشاورزی منطقه با انجام فرآوری در محل و کاهش هزینه حمل و نقل مواد اولیه به خارج استان است.

از دوم تا هشتم شهریور به هفته دولت نامگذاری شده است.