به گزارش ایرنا، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی شورای امنیت در مورد افغانستان افزود: بیش از یک سال پس از خروج غیرمسئولانه نیروهای خارجی و تسلط طالبان، افغانستان اکنون با بحران های متعددی دست و پنجه نرم می کند.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل با اشاره به وضعیت بشردوستانه وخیم افغانستان گفت براساس گزارش سازمان ملل، حدود 25 میلیون نفر در حال حاضر در فقر زندگی می کنند . حقوق بشر به ویژه در مورد زنان و دخترانی که هنوز از دسترسی به آموزش محروم هستند، همچنان نقض می شود و طالبان هنوز به تعهدات بین المللی خود عمل نکرده است.
نماینده ایران در این نشست شورای امنیت تاکید کرد که این وضعیت فاجعه بار برای آن دسته از نیروهای خارجی که به صورت غیرقانونی تحت عنوان مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرده و آن را اشغال کردند و چیزی جز ویرانی در پی آنها باقی نگذاشتند، مسئولیت و تعهداتی را به دنبال دارد.
ارشادی گفت: این وضعیت اسفناک همچنین یادآوری می کند که مداخله نظامی در کشورهای دیگر به بهانه مبارزه با تروریسم در حالی که ادعای ایجاد دموکراسی، صلح و رفاه را دارد، نه تنها ارزش های مشترک را تنزل می دهد، بلکه به آن کشورها و مردم آنها آسیب می رساند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت جامعه جهانی باید به حمایت از افغانستان به ویژه در زمینه ارائه کمک های بشردوستانه که در زنده نگه داشتن مردم افغانستان، حفظ خدمات اساسی و تقویت اقتصاد حیاتی بوده است، ادامه دهد.
سفیر ایران در سازمان ملل بر بازگرداندن دارایی های مسدود افغانستان تاکید کرد و گفت این دارایی ها متعلق به مردم افغانستان بوده و برای کمک به اقتصاد افغانستان و نجات جان انسانها حیاتی است و نباید سیاسی یا مشروط شود.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل ادامه داد: طالبان باید به درخواست های مکرر جامعه جهانی برای تشکیل یک دولت فراگیر که جامعه چند قومیتی افغانستان را به درستی نمایندگی کند، پاسخ دهد.
وی تصریح کرد: حکومت فراگیر تنها راه تضمین و حمایت از حقوق همه مردم افغانستان از جمله زنان و دختران و نیز اقلیت های زبانی، نژادی و مذهبی است.
ارشادی افزود: به رغم درخواست های بینالمللی، طالبان هنوز نتوانسته است تلاشهای قابل توجهی را برای تشکیل دولت فراگیر انجام دهد.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل تاکید کرد که تشکیل دولت فراگیر یک پیش نیاز و جزء حیاتی برای شناسایی بین المللی طالبان است.
سفیر ایران در سازمان ملل با اشاره به موج حملات تروریستی اخیر در افغانستان که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 250 نفر در این ماه جاری شده است، گفت: ظهور گروه های تروریستی می تواند تهدیدی جدی برای افغانستان، همسایگان آن، منطقه و فراتر از آن باشد.
ارشادی ادامه داد: طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شود و اطمینان حاصل کند که افغانستان دیگر به عنوان پناهگاه امن برای سازمانهای تروریستی مانند داعش و القاعده نیست.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت سازمان ملل متحد، به ویژه شورای امنیت، باید از ظرفیت های همسایگان افغانستان برای بهبود وضعیت رو به وخامت بشردوستانه کنونی افغانستان و تضمین صلح و توسعه بلندمدت این کشور استفاده کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به تلاش های خود برای کمک به مردم افغانستان و همکاری با همسایگان و سایر شرکای افغانستان برای تضمین صلح پایدار و توسعه پایدار در افغانستان ادامه می دهد.