سرهنگ عیسی گلبینی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین تعداد آتشسوزی جنگلهای استان در این مدت ۲۴ درصد کمتر شد و از ۱۰۸ فقره به ۸۳ فقره رسید.
وی مهمترین دلیل وسعت محدود آتشسوزیها و مهار آن در کمترین زمان را حضور فعال قرقبانان و ۴۰ دیدهبان آموزش دیده دانست و گفت: این نیروها با حضور به موقع و انجام اقدامات لازم هنگام آتش سوزی مانع پیشروی شعلهها میشوند.
به گفته فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ۱۹ فقره آتش سوزی از اول شهریور تا روز گذشته در این استان رخ داد و در مجموع ۳.۴ هکتار از عرصههای جنگلهای طبیعی و دست کاشت و مراتع دچار خسارت شد.
گلبینی ادامه داد: آخرین مورد از این آتش سوزیها مربوط به ۲.۵ هکتار از جنگلهای سوزنی برگ منطقه چهارکوه ولاغوز شهرستان کردکوی در غرب استان گلستان بود و بقیه حریقها به صورت تک درخت و کفسوزی در سطح ۵۰ تا ۱۰۰ متر است.
وی مهمترین علت شکلگیری وضعیت فعلی را سازماندهی نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و عملکرد موثر دیدهبانان اعلام کرد و گفت: همراهی مردم در رعایت مسائل ایمنی در زمان حضور در طبیعت در کاهش بیش از پیش حریقها موثر است.
وی گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی نسبت به افزایش دما و کاهش رطوبت هوا از عصر چهارشنبه تا شنبه هفته آینده، نیروهای منابع طبیعی از فردا در تمام شهرستانها استان گلستان آماده باش خواهند بود.
وی عامل اصلی آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی استان گلستان را انسانی اعلام کرد و از مردم خواست از آتش افروزی در جنگل خودداری کرده و یا در صورت روشن کردن آتش نسبت به خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مردم در صورت مشاهده هرگونه حریق در سطح عرصههای جنگلی و مرتعی میتواند برای اطلاع رسانی به نیروهای یگان حفاظت استان با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا در کمترین زمان با حضور در محل نسبت به مهار آتش اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، گلستان بیشترین جنگلهای سوزنی برگ کشور را دارد و در ماههای گرم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود و عمده آتش سوزیهای فصل تابستان در استان هم ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگلها آتش سوزی کمتر و به ندرت رخ میدهد.
گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است.
این استان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و گرم است و منابع طبیعی متنوعی شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار و دریا دارد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.