قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: به‌طور میانگین روزانه سه‌هزار دام سبک در این استان کشتار می‌شود که این مساله نشان دهنده ظرفیت بالای تولید محصولات دامی در قم برای تامین امنیت غذایی مردم است.

محمد رضا حاجی رضا روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: در همین رابطه پس از کشتار سه‌هزار دام سبک، نیمی از گوشت آن برای تامین مناسب نیاز مردم قم به گوشت گوسفندی در داخل استان توزیع و بقیه آن که مازاد نیاز قم است به استان‌های همجوار به خصوص تهران ارسال می‌شود.

وی افزود: با توجه به حجم بالای تولید گوشت قرمز در استان قم، راه‌اندازی هر گونه کسب و کار در بخش فرآوری این محصولات در قم می‌تواند درآمد زایی خوبی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد و سازمان جهاد کشاورزی استان از ورود بخش خصوصی به این عرصه حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: گسترش ظرفیت تولید محصولات دامی و همچنین فراهم کردن زمینه فرآوری این محصولات در سطح وسیع،‌ عامل مهمی برای ارتقا امنیت غذایی استان است که در همین راستا تعداد واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی در قم، افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.

حاجی رضا گفت: سازمان جهاد کشاورزی قم علاوه بر مساله تولید و فرآوری محصولات دامی، به دنبال ایجاد شبکه‌های توزیع منسجم این محصولات در مناطق مختلف استان است تا نیاز مردم در این بخش با سهولت بیشتر و قیمت مناسب‌تر به دست مردم برسد. 

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.