تهران- ایرنا- شصت و نهمین جلسه شورای هنر با دستور جلسه بررسی «آئین نامه‌های صدور پروانه فیلمسازی و نمایش فیلم» به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شصت و نهمین جلسه شورای هنر با ادامه بررسی طرح «نظام استاد شاگردی در آموزش هنر» و دستور جلسه بررسی «آئین نامه های صدور پروانه فیلمسازی و نمایش فیلم» به ریاست محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در شورای هنر که به دبیری محمدحسین ایمانی خوشخو در محل وزارتخانه برگزار شد، «آئین نامه های صدور پروانه فیلمسازی و نمایش فیلم»، مورد ارزیابی اعضا قرار گرفت.

همچنین در این جلسه، سایر اعضای این شورا به ارائه دیدگاه های خود در خصوص آئین نامه های صدور پروانه فیلمسازی و نمایش فیلم پرداختند.

شورای هنر در یک نگاه

شورای هنر، یکی از شوراهای وابسته به شورای انقلاب فرهنگی است که سیاست‌های کلان حاکمیتی در این حوزه را در جهت حمایت و کمک به هنر و اهالی هنر تدوین می‌کند تا راهگشا و هدایتگر جامعه هنری در همه عرصه ها برای رسیدن به رشد و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر در کشور و عرصه بین المللی باشد.

تشکیل شورای هنر

تشکیل شورای هنر یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۷۷ است که از آن زمان تا سال ۱۳۸۸ به صورت مستمر ۵۹ جلسه را برگزار کردند. اما به دلیل مشکلاتی که از سال ۸۸ اتفاق افتاد این جلسات تعطیل شد.

البته در این ۱۱ سالی که از توقف برگزاری جلسات شورای هنر می‌گذرد، کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به انجام وظایف خود در حوزه‌های هنری اهتمام داشته و ذی‌نفعان این حوزه در تمامی بخش‌های دولتی همواره در جلسات کمیسیون حضور پیدا می‌کردند.

ولی واقعیت امر این است که حوزه هنر یکی از مهم‌ترین امور مرتبط با ارزش‌های اسلامی است که باید برای گسترش این موضوع اهتمام ورزید و امیدوارم برگزاری شصتمین جلسه شورای هنر که با حضور سه وزیر محترم دولت و سایر نمایندگان بخش‌ها صورت گرفت گام مهمی در جهت پیشرفت حرکت‌ها شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دررابطه با اعضای حقوقی و حقیقی شورای هنر در گفتگویی اظهار داشت: بر اساس قوانین اعضای حقوقی شورای هنر متشکل از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم تحقیقات و فناوری هستند که بر اساس ای ین نامه مصوب شورای هنر سه عضو حقیقی دیگر نیز در مجموعه شورا حضور پیدا می‌کنند. که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه قرار است طی روزهای آینده رأی گیری مجازی توسط اعضای فعالی صورت گرفته و اعضای حقیقی نیز به زودی معرفی شوند.

انتصاب رئیس شورای هنر

حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در جلسه شصتم شورای هنر ضمن مرور مصوبات قبلی شورای هنر، نظام موضوعات نیز مورد بررسی قرار گرفت تا در جلسات آتی تصمیم‌گیری‌های بهتری برای اجرایی شدن مصوبات صورت پذیرد. از سوی دیگر با رأی‌گیری که صورت گرفت سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان رئیس شورا و محمدحسین ایمانی خوشخو به‌عنوان دبیر شورای هنر انتخاب شدند.

وی تصریح کرد: طبق آخرین صحبت‌های که در جلسه اخیر صورت گرفت بنا بر این شده که ما شاهد مصوباتی باشیم که رویکرد اثرگذاری بیشتری داشته باشند. ضمن اینکه اعضای حاضر در این جلسه موضوعات اساسی را مطرح کردند که باید در جلسات آینده بر اساس اولویت‌ها آنها را مد نظر قرار دهیم. به هر ترتیب هنر اکنون موضوع اساسی است و در این راه نگاه علمی و اجرایی جزوی از نیازهای جامعه فرهنگی هنری است. به همین منظور نهایت تلاش‌ها صورت می‌گیرد تا مصوبات شورای هنر در جهت اجرایی شدن و هدایت جامعه به سمت تمدن نوین اسلامی قدم بگذارد. این در حالی است که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام گرفته تمامی مصوبات شورای هنر در فهرست دو هفته‌ای دستورات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می‌گیرد و اگر اعضا روی آن نکته و اعتراضی داشته باشند در صحن شورا مطرح می‌شود. در غیر این صورت برای ابلاغ به رئیس شورا ارجاع داده می‌شود.

‌اعضای شورای هنر

‌اعضای شورای هنر شامل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم و آموزش عالی، رییس سازمان صدا و سیما، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و سه نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند که رییس، دبیر و منشی از میان اعضا انتخاب می‌شوند.

‌ بر اساس آیین‌نامه تصویب شده، شورای هنر با هدف تدوین سیاست‌های لازم در امر هنر،  تشکیل ‌شد و وظایف آن، تدوین سیاست‌های کلان هنری جمهوری اسلامی ایران برای پیشنهاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارایه پیشنهاد سیاست‌ها و راهکارها در زمینه آموزش عالی و پژوهش‌های هنری، ارتقاء فرهنگ مکتوب هنر مذهبی و شرقی، انتقال مفاهیم و ارزش‌های انقلاب اسلامی به نسل جدید از طریق هنر، تبیین جنبه‌های نظری هنر در زمینه‌هایی چون زیبایی‌شناسی، عرفان، فلسفه و همچنین شناسایی و نقد جریانات هنری، برنامه‌ریزی برای معرفی آثار کلاسیک فرهنگی - هنری به منظور حفظ و اشاعه هویت فرهنگ ایرانی–اسلامی را در دستور کار خود دارد.

وظایف شورای هنر

از سوی دیگر نیز تقویت ارتباط و هماهنگی میان بخش‌های تولیدی، اجرایی و علمی هنر، تعیین سیاستهای معرفی و ترویج هنرهای بومی و محلی، حمایت از پژوهشها دینی، فلسفی و عرفانی درباره مبانی هنر واستفاده کاربردی از نتایج این پژوهشها در تولید آثار هنری، معماری و شهرسازی، تصویب اساسنامه بنیادها و نهادهای هنری در سطح ملی که از شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع می‌شود، ارزیابی گزارش سالانه فعالیتهای هنری کشور و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی، تبیین نقش کاربردی هنر و تدوین و پیشنهاد سیاستهای مربوط به آن و بررسی موارد ارجاعی از شورای عالی انقلاب فرهنگی، از جمله وظایف این شورا است.

‌شورای هنر می‌تواند برای اجرای وظایف خود گروه‌های کار تشکیل دهد و در موضوعات هنری از صاحب‌نظران و کارشناسان مربوط افرادی را برای‌مشورت دعوت کند، مصوبات شورا پس از تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی از طریق دبیرخانه شورای عالی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود.

شورای هنر از سال ۱۳۸۸ پس از برگزاری ۵۹ جلسه، تعطیل شده بود اما از ماه آینده با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را آغاز خواهد کرد.

از جمله تصمیات این شورا، می‌توان به تصویب برگزاری جایزه جلال آل احمد در سال ۱۳۸۵ اشاره کرد.