به گزارش ایرنا از اعلام روز سه شنبه روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در آیین افتتاح پردیس بینالملل دانشگاه تهران در این جزیره، اظهار داشت: حضور پردیس دانشگاه تهران که مهمترین و بهترین دانشگاه کشور است در قشم، فرصتی برای توسعه اقتصادی مشاغل سنتی جزیره بر پایه علم روز است.
وی روشمند کردن فعالیتهای اقتصادی را کلید اصلی پیشرفت دانست و افزود: قشم نیازمند رشتههای تخصصی با اولویت زیستبوم منطقه است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به موقعیت راهبردی این جزیره در تنگه هرمز و همسایگی با کشورهای پر شمار حاشیه خلیجفارس گفت: موقعیت ویژه قشم امتیازی ارزشمند برای جذب دانشجویان خارجی و بینالمللی است که در کنار اعتبار علمی دانشگاه تهران در سطح دنیا، میتواند به فرصتی برای درآمدزایی اقتصادی تبدیل شود ضمن اینکه سفیران فرهنگی برای کشور در دنیا تربیت کند.
فتح الهی یادآور شد: ما برای توسعه خدمات به دانشگاه تهران در همه حوزهها آمادگی کامل داریم و از حضور سایر دانشگاههای کشور در این جزیره استقبال میکنیم.
تفاهمنامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید
در حاشیه این مراسم، با حضور رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و معاون توسعه مدیریت دانشگاه تهران، تفاهمنامه همکاری آموزشی، پژوهشی، فناوری، اجرایی - رفاهی بین دانشگاه تهران و سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید.
احمد نوحهگر معاون توسعه مدیریت دانشگاه تهران در این مراسم ضمن تقدیر از روحیه جهادی و توانمند افشار فتح الهی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: توجه به توسعه جزیره بر پایه علم و دانش و با کمک از دانشگاهیان، بیانگر رویکرد جدید قشم با یک مدیریت متعهد و قوی است که بسیار ارزشمند است.
وی امضای این تفاهمنامه و افتتاح مرکز پردیس بینالملل دانشگاه تهران در قشم را حلقه مفقوده تفاهمنامه همکاری دانشگاه تهران با دبیرخانه مناطق آزاد کشور دانست و ادامه داد: با وجود حضور پردیس دانشگاه تهران در چند منطقه آزاد دیگر، باید گفت ظرفیتهای قشم در حوزه دریایی و منطقهای، ارزش ویژهای برای جامعه علمی پژوهشی دارد که با هیچ جای دیگر قابل قیاس نیست.
به گفته نوحهگر، فرصت توسعه اقتصاد دریا محور که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده در جزیره قشم مهیا است و این جزیره میتواند به پایلوتی برای جذب دانشجویان خارجی تبدیل شود.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه تهران از قشم بهعنوان دروازه ای برای صادرات محصولات دریامحور به دنیا یاد کرد و اظهار داشت: حضور پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در قشم میتواند حلقه آخر تبدیل ایده به محصول و صادرات محصولات فناور باشد.
تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تهران و سازمان منطقه آزاد قشم با حضور افشار فتح الهی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و احمد نوحهگر، معاون توسعه و برنامهریزی دانشگاه تهران، با همراهی ویدیو کنفرانسی اعضای معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و تجاری کشور و جمعی از مشاوران، معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید و در ادامه مرکز پردیس بین الملل دانشگاه تهران در این جزیره افتتاح شد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.