اصفهان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این استان با حدود ۱۰ کارخانه داروسازی پس از تهران و البرز، سومین تولیدکننده انواع فراورده های دارویی، مکمل و طبیعی (گیاهان دارویی) در کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود اعتباری روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اصفهان همچنین سومین تولیدکننده تجهیزات پزشکی مصرفی در کشور است و کارخانه های خوبی با استانداردهای بالا در این زمینه در استان داریم.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد تولیدات دارویی کشور در استان اصفهان صورت می گیرد، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا تیر امسال حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی بدهکار بود که با اقدامات صورت گرفته و همچنین اجرای طرح دارویار، حدود ۴۰۶ میلیارد از آن پرداخت شد و بدهی دانشگاه ۵۰ درصد کاهش یافت.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به طرح دارویار، توضیح داد: در این طرح یارانه دارو حذف نشده بلکه از تولیدکننده به مصرف کننده منتقل شده است و یکی از مهمترین اهداف آن کاهش قاچاق داروهای تولید داخل و کمک به تولیدکنندگان دارویی کشور است.

وی با بیان اینکه در گذشته حدود ۳۰ درصد از داروهای تولید داخل، قاچاق معکوس می شد، افزود: با اجرایی شدن طرح دارویار، این میزان در حال کاهش یافتن است.

اعتباری همچنین با اشاره به اینکه اصلاح قیمت ها در طرح دارویار به رونق تولید داخل منجر شده است، خاطرنشان کرد: برخی از اقلام دارویی که پیش از این بدلیل نداشتن صرفه اقتصادی تولید نمی شد اکنون وارد مدار تولید شده است.

وی با بیان اینکه ۳۳۶ داروی بیماری های مزمن مانند دیابت که پیش از این بیمه نبود اکنون زیر پوشش بیمه قرار گرفته است، تاکید کرد: این داروها در صورتی با قیمت بیمه در اختیار بیماران قرار می گیرد که از طریق ارائه نسخه پزشکی دریافت شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: برخی اقلام دارویی پر مصرف مانند سرماخوردگی و انواع مُسکن ها نیز اکنون با ارائه نسخه پزشک، زیر پوشش بیمه قرار گرفته است، گفت: با اجرای طرح دارویار حدود ۶ میلیون نفر از دهک های پایین کشور بطور رایگان بیمه شدند که حدود ۱۱ درصد آنها از استان اصفهان هستند.

وی همچنین با بیان اینکه هنوز کمبود دارویی وجود دارد، تصریح کرد: تغییری در قیمت داروهای خارجی اتفاق نیفتاده زیرا همچنان ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی به آنها اختصاص می یابد و کمبود دارویی مربوط به برخی برندهای خاص است که با استفاده از تولیدات مشابه داخلی و مدیریت آن، این موضوع قابل برطرف شدن است.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات دارویی کشور مرتفع شده اما هنوز نمی توان گفت که به نقطه ایده آل رسیدیم.

اعتباری به مباحث فرهنگی درباره استفاده از دارو نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هم داروهای داخلی و هم خارجی دارای عارضه هستند و نمی توان ادعا کرد که صد درصد داروهای داخلی، مشکل ندارند اما بطور کلی می توان گفت که برای برخی از بیماری ها و بیماران، برندهای خاصی بهتر جواب می دهد و باید استفاده شود.

وی به پایش محصولات دارویی در سطح بازار نیز اشاره و تاکید کرد: خیال مردم آسوده باشد که داروهای وارد شده به بازار توسط معاونت غذا و دارو پایش و اصالت دارو، بررسی می شود.

به گفته وی، حدود ۹۷ درصد از نیاز دارویی کشور از داخل تامین می شود و فقط سه درصد وارداتی است که مبلغ ارزی داروهای وارداتی از ۹۷ درصد تولید داخل، بیشتر است و این موضوع نشان دهنده اهمیت تولیدات داخل و کمک آنها به اقتصاد کشور است.

وی همچنین به مسائلی که درباره صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به روسیه پیش آمد، اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد محصولات گلخانه ای صادراتی کشور از استان اصفهان است بهمین دلیل چنین مساله ای برای آنها هزینه سنگینی داشت.

اعتباری افزود: برای رفع این مشکل، طی تفاهم‌نامه ای بین سازمان جهاد کشاورزی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مقرر شد آزمون اندازه‌گیری باقیمانده آفتکُش ها در این معاونت انجام شود و حتی کارشناسان روسی از آزمایشگاه های ما بازدید و آنها را تایید کردند و صادرات محصولات گلخانه ای به روسیه به روال عادی خود بازگشت.

حدود ۱۰ کارخانه داروسازی و ۹۰۰ داروخانه در استان اصفهان فعال است.

طرح "دارویار" از ۲۳ تیر بصورت همزمان با سراسر کشور در سطح داروخانه‌ها و بیمارستان‌های اصفهان و به‌منظور اصلاح یارانه دارو و انتقال آن از صنایع داروسازی به مصرف‌کننده(بیمار) اجرایی شد.