گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی آستان حضرت معصومه(س)، آیتالله سیدمحمد سعیدی در دیدار با حجت الاسلام علی مظفری رییس کل دادگستری استان، دادستان و جمعی از مسوولان ارشد قضایی استان قم، افزود: ما چند دستور در شرع مقدس داریم که در دستگاه قضایی مصداق دیگری پیدا می کنند که از جمله آنها میتوان به حسن ظن داشتن به دیگران و حمل فعل دیگران به بهترین صورت آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه وظایف دستگاه قضا با رفتار عادی مردم فرق دارد، اضافه کرد: دستگاه قضا مسوول تعامل مردم نیست، بلکه مسوول امنیت مردم است و باید با نگاه دیگری به این دستورات دینی نگاه کند و این منافاتی با دستورات شرع مقدس ندارد.
وی با بیان اینکه قاطعیت و سرعت در دستگاه قضایی کار خوبی است، گفت: هرچند قاطعیت و سرعت در رسیدگی به شکایات و جرایم باعث رنجش برخی از متهمان و افراد وابسته به آنان میشود، ولی امنیت و آرامش عموم مردم را به دنبال دارد.
سعیدی با بیان اینکه در امور امنیتی و قضایی حسن ظن جایز نیست، گفت: شهیدان رجایی و باهنر به خاطر صداقت و رافتی که داشتند برخی نفوذیها به آنها نزدیک شدند و آنها را به شهادت رساندند و این هشدار به شما است که حواستان به نفوذیها باشد و به افرادی که میخواهند به شما نزدیک شوند با بدبینی نگاه کنید.
وی گفت: شما در کار خود خیلی نیاز به ذکر و دعا دارید و اگر میخواهید خدا شما را حفظ کند ذکر خدا را زیاد بگویید.
پشتیبانی تمام عیار قوه قضاییه از مبارزه با تخلفات اجتماعی
رییس کل دادگستری قم نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در دادگستری استان قم بر چند محور پافشاری کردیم، افزود: اولین اقدامی که انجام شده اصلاح درون سازمانی است که با کمبود نیروی قضایی، امکانات و ساختمان مواجه بودیم، اما در حال حاضر با جذب نیرو وضعیت بهتر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی مظفری با بیان اینکه اگر نیروهای ما به حد نصاب برسند کمتر وقت مردم تلف میشود، گفت: اکنون در دادگاه تجدیدنظر دیگر وقت تعیین نمیکنیم و این درحالیست که چند سال پیش، بیش از ۲ هزار پرونده متراکم شده بود.
وی با بیان اینکه ما تلاش کردیم که وقت رسیدگی به شکایات هم کم شود، گفت: در برخی موارد ارباب رجوع به لحاظ اینکه پرونده آنها به سرعت مورد رسیدگی قرار میگیرد و نمیتوانند مدارک را جمعآوری کنند گلایه دارند.
وی رسیدگی ویژه به همه پروندهها را از برنامههای جدی دادگستری استان قم دانست و افزود: درحال حاضر وقتی رای قطعی میشود ظرف ۴۸ ساعت حکم را اجرا میکنیم.
مظفری با بیان اینکه رویکرد قوه قضاییه این است که تاکید بیشتری بر اجرای احکام شرعی شود تا امنیت بیشتری در کشور حاکم باشد، افزود: قم باید قضات و احکامش رنگ و بوی فقه داشته باشد و حکمی که صادر میشود مطابق قوانین فقهی و شرعی باشد، از این رو قضات قم هم تحصیلات حوزوی دارند و هم تحصیلات دانشگاهی را پشت سر گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه ما تلاش میکنیم که مقابله با تخلفات حوزه حجاب و عفاف وجه قانونی پیدا کند، افزود: قوه قضاییه از افرادی که با تخلفات اجتماعی مقابله میکنند، پشتیبانی تمام عیار میکند و حتی در موارد لزوم با حضور قاضی در صحنه هم مشکلی نداریم و این آمادگی وجود دارد.
وی با بیان اینکه قم باید الگوی سایر شهرها باشد و بر اساس ارزیابی قوه قضاییه دادگستری استان قم پنج دوره متوالی است که رتبه نخست کشوری را به دست آورده است، افزود: ما اعلام کردیم که از بازداشت بدهکاران مهریه خودداری کنند و اولین استانی هستیم که بازداشتی مهریه نداریم و این کار تاثیر خوبی در کاهش آمار طلاق داشته است.