به گزارش ایرنا، علی باقری روز جهارشنبه در هفدهمین همایش تعاونی های برتر مازندران، رشد اقتصادی، فقرزدایی، اشتغال مولد، یکپارچگی اجتماعی، تقویت کارآفرینی و مدیریت، تمرکز سرمایههای کوچک در قالب سرمایههای متوسط و کلان را از اهداف مهم تشکیل شرکتهای تعاونی عنوان کرد و اظهار داشت: تعاونی ها به لحاظ اقتصادی به عنوان یکی از موثرترین راههای توسعه پایدار در برنامههای توسعه کشور قرار دارند و یکی از عوامل موثر نیز در تحقق حماسه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در کشور همین تعاونی ها هستند.
وی محرومیت تعاونیها از تخفیف ۲۵ درصدی پرداخت مالیات و ۲۰ درصدی حق بیمه شرکتهای کارفرمایی تعاونی به رغم نص قانون و همچنین گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از تعاونی ها را از عمده مشکلات فراروی شرکت های تعاونی در کشور و از جمله در مازندران دانست و افزود: خوشبختانه دولت سیزدهم و مجموعه مدیریت استان تمام قد برای حمایت از تعاونی ها و احقاق حقوق قانونیشان ایستاده است.
مدیرکل تعاون مازندران گفت: مسئولان باید توانمندی و ظرفیت تعاونی ها را باور داشته باشند تا ایفای نقش بیشتر این تشکل ها در بهبود وضعیت اقتصاد و عدالت اجتماعی در جامعه محقق شود.
باقری تاکید کرد: استاندار مازندران در راستای تحقق سیاست های دولت مردمی، حمایت از بخش تعاون را اولویت کاری خود می داند و در راستای حمایت از این تشکل ها از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی کند.
مدیرکل تعاون مازندران شمار شرکت تعاونیهای ثبت شده در مازندران را ۱۴ هزار و ۱۸۰ تعاونی اعلام کرد و با بیان اینکه از این تعداد حدود هشت هزار تعاونی فعال و بیش از ۶ هزار تعاونی نیز راکد هستند، گفت: غیرفعال بودن این تعداد تعاونی نشان می دهد که هنوز از توان این بخش در توسعه و بهبود فضای اقتصاد آنگونه که باید و شاید استفاده نشده است.
باقری از تهیه و تدوین طرح سامانه جامع اطلاعاتی ویژه شرکت های تعاونی غیرفعال در این استان خبر داد و اعلام کرد: در همین راستا تیم ویژه ای در شهرستان ها و مرکز استان تشکیل شد تا با شناسایی شرکت های تعاونی دارای مشکل، پس از طرح در کمیته مربوطه و ارسال پرونده حقوقی به دستگاه قضایی با صدور رای قضایی نسبت به احیای دوباره آنها اقدام شود.
همچنین در همایش امروز از ۲۵ شرکت تعاونی برتر مازندران در بخش تولیدی، صنعتی، کشاورزی، شیلات، درمان و توزیعی با اهدای هدایایی تجلیل شدند.
باید گفت که از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.