کرمانشاه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بهترین زمان کشت کُلزا در استان کرمانشاه حد فاصل ۱۵ شهریور تا هفته اول مهر ماه در مناطق معتدل است از کشاورزان کرمانشاهی خواست برای کشت محصول کُلزا در زمان باقی مانده اقدام کنند.

« افشین صفوی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرن؛ به کشاورزان استان کرمانشاه توصیه کرد قبل از کشت کلزا؛ زمین های کشاورزی را با شخم زدن، دیسک زدن و آبیاری آماده سازی کنند و سپس اقدام به کشت کنند.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جدید جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سهم کشت ۱۱ هزار هکتار کلزا را در سطح کشور دارد، گفت: فصل کشت کُلزا در استان از ۱۵ شهریور تا پنجم مهرماه در مناطق معتدل مانند کرمانشاه و اسلام آباد است.

صفوی همچنین به همه کشاورزان استان کرمانشاه توصیه کرد: حتما محصولات خود را بیمه کنند و با شرکت ها قبل از کشت قرار داد ببنند.

به گزارش ایرنا؛ کُلزا روغنی است که از دانه‌های کلزا به دست می‌آید. روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسید های چرب آن مشاهده می‌شود.  

دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتیین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است. کلزاهایی که از آنها روغن استخراج می‌شود را کانولا می‌نامند.

روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغن‌های خوراکی در جهان کم‌ترین چربی اشباع را دارد. دانه های کلزا دارای روغن فراوانی است،  از روغن این گیاه در انواع صابون ها و شوینده ها نیز استفاده می شود.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که

از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.