یزد- ایرنا -مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور گفت: در سالجاری پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین هزینه درمانی بیماران خاص و صعب‌العلاج تخصیص یافت که این از اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا دکتر محمدمهدی ناصحی روز چهارشنبه در آیین افتتاح ساختمان بیمه سلامت استان یزد گفت: در فاز اول، بسته‌ها و خدمات ۳۰ بیماری برای اعمال در سامانه‌ها جهت پرداخت آماده شده است.

وی با بیان اینکه امروز اساسنامه بیمارن صعب‌العلاج در شورای نگهبان، نهایی و از هفته آینده اجرا می شود اظهار کرد: در این طرح بیماران سرطانی ، گوارشی ، عصبی ، مزمن روانی و دیگر بیماریهای صعب العلاج از مزایایی آن بهره مند می شوند و برنامه داریم تعداد بیماریها برای دریافت خدمات افزایش یابد.

وی افزود: البته پنج درصد اعتبار یاد شده در اختیار استانها برای تصمیم گیری قرار می گیرد و امید است در سال آینده با برنامه ریزی دقیق تر و کار کارشناسی، اعتبارات بیشتری جذب شود.

اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه رایگان سه دهک پایین جامعه

دکتر ناصحی در ادامه گفت: در سالجاری ۶ هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای بیمه رایگان سه دهک پایین جامعه تخصیص یافته است بطوریکه از انتهای سال گذشته تاکنون بیش از ۶ میلیون نفر بیمه رایگان شدند.

وی افزود: اجرای طرح دارو یار هم از مهمترین اتفاقات در دولت سیزدهم است که در ابتدا چهار هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح به بیمه ها تخصیص داده شده است.

ناصحی تصریح کرد: تک تک دارو ها از لحاظ قیمتی محاسبه شدند، در حال حاضر تعدادی از داروهای جدید، کم عارضه و مهم در حوزه دارویی تحت پوشش بیمه در طرح دارویار قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: از مبلغ یاد شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی و مابقی نیز به سایر بیمه ها اختصاص یافته است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور افزود: همچنین  اعتبار خوبی هم برای بیمه داروهای بیماران اوتیسم  در نظر گرفته شده که در شورای عالی بیمه هم مصوب و اجرایی شد. 

دکتر ناصحی در ادامه از تحت پوشش قرار گرفتن ۹۰ درصد هزینه های نازایی در بخش بستری و ۷۰ درصد بخش سرپایی خبر داد و گفت: استان یزد قطب پژوهشی و علمی شناخته شده در زمینه نازایی است و بسیاری از مراکز تحقیقات ناباوری و نازایی در کشور از این استان الگو گرفته و در اکثر استانها راه اندازی شدند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور گفت: در زمان حاضر ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت کشور هستند که بیش از ۵۰ درصد جمعیت جامعه را در بر می گیرد.

وی اقدامات انجام شده در بخش های مختلف بیمه سلامت استان یزد را خوب ارزیابی کرد و گفت: ساماندهی اوضاع سلامت در استان با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و بیمه سلامت به نحو مناسبی در حال انجام بوده که شاخص ها گویای مطلب است.

با پرداخت به روز مطالبات مراکز درمانی، بخشی از موانع حوزه سلامت رفع می شود

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: استان یزد قطب سلامت کشور بوده و حوزه سلامت نیز حوزه بسیار مهمی است البته خوشبختانه در زمینه برخورداری از  پزشکان متخصص حرف های زیادی برای گفتن دارد که همین تبحری و حاذق بودن پزشکان موجب شده بسیاری از بیماران از استانهای مختلف به این استان برای درمان بیایند.

علی اکبر عزیزی افزود: امروز ۳۵ درصد سلامت استان توسط بخش خصوصی اداره می شود که قطعا این عدد در سال های آینده با افتتاح مراکز در دست احداث افزایش خواهد یافت. 

معاون استاندار یزد با اشاره به پرداخت های به روز مطالبات مراکز درمانی و داروخانه ها توسط بیمه سلامت خاطر نشان کرد: این اقدام قابل تحسین بوده و توقع ما از سازمان های دیگر بیمه گر هم این است که در این زمینه ورود کرده تا شاهد کاهش مشکلات در این زمینه باشیم تا بخش عظیمی از این موانعی که بر سر راه بخش سلامت قرار دارد مرتفع شود. 

۴۳ درصد هزینه های درمانی در یزد صرف بیماران غیر بومی می شود

مدیر کل بیمه سلامت استان یزد در این مراسم با بیان اینکه ۴۳ درصد هزینه درمانی در این استان مربوط به بیماران غیر بومی است گفت:  اکنون  این اداره کل با ۹۹.۵ درصد موسسات تشخیصی و درمانی قرارداد دارد.

دکتر محمد دریجانی افزود: هزینه درمانی یک بیمه شده در استان یزد کمتر از میانگین کشوری است بطوریکه میانگین پرونده درمانی یک بیمار در کشور چهار میلیون و ۴۰۰ هزار است اما این رقم در استان چهار میلیون است.

وی اظهار کرد: سازمان های بیمه گر بدون همراهی بخش دانشگاهی به تنهایی نمی توانند اقدامی انجام دهند که خدا روشکر در استان یزد این تعامل و همکاری وجود دارد.

در این مراسم ساختمان اداری بیمه سلامت استان یزد با با زیر بنای پنج هزار و ۳۰۰ مترمربع در هفت طبقه و با هزینه ۵۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.

اکنون ۳۳۰ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و از خدمات ۲ هزار و ۵۰۰ موسسه که به طور مستقیم یا غیرمستقیم طرف قرارداد است، بهره مند هستند.

استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۷۵ درصد جمعیت آن از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند.