به گزارش ایرنا، مرکز آمار آخرین تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری طی مردادماه را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، در گروه نان و غلات، رشته آش با ٤,٢ درصد، برنج ایرانی درجه یک با ٤.١ درصد و شیرینی خشک با سه درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت گاو یا گوساله با ٣,٥ درصد، کنسرو ماهیتن با ١.٩ درصد و ماهی قزلآلا با ١.١ درصد بیشترین افزایش قیمت را در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن را داشت و در مقابل مرغ ماشینی با منفی ۴.۵ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن مربوط به خامه پاستوریزه با ۵.۹ درصد و کره پاستوریزه (کره حیوانی) با ٤.٨ درصد و دوغ پاستوریزه با ٤.١ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به روغن نباتی جامد با -١.٧ درصد بوده است.
در گروه میوه و خشکبار بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به پرتقال با ۲۴.۲ درصد، سیب با ١٣.١ درصد است. همچنین در این گروه بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با منفی ۲۲.۷ درصد و لیموترش با منفی ۲۰.۶ درصد است.
بیشترین افزایش قیمت سبزیجات و حبوبات نسبت به ماه قبل مربوط به هویج فرنگی با ٢١,٨ درصد، پیاز با ٥.٩ درصد و لوبیا چیتی با ٤.٤ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به کدوسبز با منفی ۱۱.۲ و فلفل دلمهای با منفی ۷.۴ درصد است.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سس مایونز با ١٠,٨ درصد و سس گوجه فرنگی با ٥.٦ درصد است.