به گزارش خبرنگار ایرنا، در مراسم افتتاح این خانه صنایع دستی البسه اقوام که روز چهارشنبه برگزار شد، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس گفت: این واحد آموزشی - تولیدی برای ۲۱ نفر از زنان سرپرست خانوار (۱۵ نفر در محل کارگاه و ۶ نفر کار در خانه) شغل ایجاد کرده و برای راهاندازی آن ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است.
مریم آقآتابای بابیان اینکه خانه صنایع دستی البسه اقوام پنجمین خانه صنایع دستی در گنبدکاووس است، افزود: در این شهرستان رشتههای متفاوت و بومی شامل "چرم، زیورآلات، سوزن دوزی سنتی، سفال و نمدمالی" فعال است که این خانه صنایع دستی توسط یکی از هنرمندان پیشکسوت منطقه راهاندازی شد.
وی اضافه کرد: خانه صنایع دستی مرکز خلاقیت، نوآوری و ایده در خصوص رشتههای مختلف صنایع دستی است تا بتوانیم فرهنگ غنی اقوام منطقه از جمله البسه سنتی و اسلامی را با حفظ اصالتهای آن تولید و روانه بازار کنیم.
آقآتابای ادامه داد: صنایع دستی اقوام بویژه البسه سنتی قابلیت آن را دارد که با نوآوریهای مناسب تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود ضمن اینکه بانوان هنرمند زیادی در گنبدکاووس در بحث صنایع دستی فعالیت دارند.
وی گفت: خانه صنایع دستی البسه سنتی گنبدکاووس در چهار بخش بافت پارچه سنتی، سوزن دوزی، طراحی لباس و تولید البسه سنتی فعالیت خواهد داشت ضمن اینکه دانشکده فنی کوثر و دانشگاه علمی - کاربری در این شهرستان هم در رشته طراحی و دوخت البسه سنتی اقوام آموزش میدهند.
فرشته مهماندوست صاحب خانه صنایع دستی البسه سنتی گنبدکاووس نیز در سخنانی گفت: این خانه که با هزینه ۲۵ میلیارد ریال راهاندازی شده برای ۱۵ نفر از زنان سرپرست خانوار در محل کارگاه و برای ۶ نفر در خانه، شغل ایجاد کرده است.
وی افزود: پوشاک و البسه سنتی اقوام ساکن در استان گلستان بویژه گنبدکاووس قابلیت حضور در بازارهای داخلی و خارجی را دارد که همه تلاش ما ورود به این بازارها با حفظ اصالت و فرهنگ غنی مردم این منطقه است.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ گلستان است و اقوام با فرهنگهای متنوع در آن سکونت دارند.