به گزارش ایرنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات در هفته دولت، با فعالان بخش خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دیدار کرد.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه وقتی گفته میشود زیرساخت شبکه ارتباطی کشور فرسوده و نیازمند نوسازی است یک امر بدیهی و غیرقابل کتمان است، گفت: همانطور که مطلع هستید شبکه ارتباطی کشور از چهار لایه دسترسی، لایه شبکه داخل شهرها و استانها که لایه تجمیع گفته میشود، لایه بین استانها که در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است و درنهایت دروازههای اینترنت تشکیل شده است.
وی افزود: در گذشته در لایه دسترسی، صرفاً در حوزه شبکه ارتباطی همراه، اقدامات خوبی انجام گرفته است که جای تقدیر و تشکر دارد، ولی در همین لایه دسترسی و در حوزه ثابت به دلیل عدم توسعه متوازن وضعیت بسیار بدی داریم و در هر رتبهبندی، کشورمان در این حوزه از رتبه خوبی برخوردار نیست.
زارع پور ادامه داد: همچنین در ده سال گذشته در لایه تجمیع اتفاق ویژهای را شاهد نبودهایم. در این لایه خود متولی اصلی یعنی شرکت مخابرات ایران، معترف به این مسئله است که در برخی از استانها وضعیت به مرز بحران رسیده. چراکه در سالهای گذشته در لایه تجمیع به غیر از دو سه استان، سرمایهگذاری برای نوسازی و توسعه رخ نداده و این مسئله غیرقابل کتمان است.
برخی دوستان طلبکار شدند که وزارت ارتباطات را گلوبلبل تحویل دادهاند
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حال حاضر در مخابرات برخی از استانها از سوئیچهایی استفاده میشود که عمر آن از ۲۰ سال هم گذشته است، بیان کرد: اگر ما لایه دسترسی را هرچقدر توسعه دهیم یا ظرفیت دروازه ورودی اینترنت کشور را ده برابر هم افزایش دهیم تا زمانی که برای لایه انتقال ظرفیتسازی نکنیم، توسعه شکل گرفته هیچ اثر و فایدهای ندارد.
وی افزود: بنابراین توسعه نامتوازنی که در گذشته شکل گرفته و یا عدم نوسازی و توسعه در لایههای مختلف باعث شده است که امروز با برخی مشکلات در شبکه اینترنت کشور مواجه شویم. بنده اصلاً چنین اخلاقی ندارم که از گذشته انتقاد کنم. در نخستین مصاحبه خودم هم در بدو ورود به وزارت ارتباطات از برخی اقدامات انجام گرفته در گذشته هم تعریف کردم، ولی قرار نیست که چشممان را روی واقعیتها یا نقاط ضعف گذشته ببندیم. همین امر باعث میشود که برخی دوستان طلبکار شوند و بعد از سخنان رئیس جمهوری در نشست خبری این ادعا را مطرح کنند که اساساً ما وزارت ارتباطات را گلوبلبل تحویل دادهایم.
زارع پور در ادامه با تاکید بر اینکه در این دولت برای رسیدن به یک شبکه پرسرعت و پایدار برای همه لایههای شبکه ارتباطی تدبیر میکنیم تا رضایت مشترک نهایی را جلب کنیم گفت: جدا از توسعه و نوسازی لایه انتقال، لایه دسترسی را هم با پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب کارها دنبال میکنیم و همزمان افزایش ۷۰ درصدی ظرفیت شبکه مادر مخابراتی کشور را تا پایان سال در دستور کار داریم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: همچنین همزمان توسعه دسترسی روستایی در این دولت در دستور کار قرار گرفته است و ظرف ده ماه گذشته بیش از دو هزار روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و در هفته دولت هم نزدیک به ۴۰۰ روستای جدید متصل میشوند و همانطور که قول دادهایم تا پایان شهریورماه سال آینده همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ارتباطی متصل میکنیم.
برای نوسازی و توسعه شبکه ارتباطی، سرمایهگذاری بیسابقهای انجام شده است
وی در این دیدار با بیان اینکه در این دولت برای نوسازی و توسعه شبکه ارتباطی، سرمایهگذاری بیسابقهای انجام شده است، گفت: آقای رئیسجمهور هم در نشست خبری خود به این مسئله اشاره کردند که غیر از بودجه سنواتی وزارت ارتباطات تا پایان دولت فقط برای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها FTTx بیست هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.
زارع پور اضافه کرد: برای خدمات USO (طرح خدمات عمومی اجباری ارتباطات) هم چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان تا پایان دولت پیشبینی شده است. با در نظر گرفتن اعتبارات وزارت ارتباطات در بودجه سنواتی، بنابراین سر جمع، در این دولت برای نوسازی و توسعه زیرساخت شبکه ارتباطی کشور، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که امیدواریم با این اعتبارات و تلاش همه اعضای خانواده ارتباطات کشور، توسعه لازم در زیرساختهای ارتباطی کشور متناسب با نیازهای آینده کشور صورت گیرد.
در ابتدای این جلسه، تمامی حاضران و فعالان بخش خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان نقطهنظرات، پیشنهادها و انتقادات خود نسبت به عملکرد یکساله وزارت ارتباطات پرداختند و در ادامه معاونان وزیر به برخی ابهامات و سؤالات پاسخ گفتند.