به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام اسماعیل حسینی مقدم در همایش "ملی منطقه ای" امنیت غذایی، فرهنگ سازی غذای حلال، اظهار داشت: براساس تحقیقات صورت گرفته در مراکز علمی و پژوهشی غرب و شرق دنیا، اثبات شده که در ذبح شرعی بهترین گوشت تحویل و حیوان کمترین آزار را تحمل می کند.
وی بیان داشت: مهارت ذبح شرعی یکی از احکام حکیمانه اسلام برای بدست آوردن گوشت بهداشتی، سالم، حلال و پاک است.
مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در دامپزشکی تصریح کرد: اکنون ۵۵۰ کشتارگاه در کشور است که ۲ هزار ضابط بهداشتی بر آن نظارت دارد که اجرای دقیق احکام شرعی نیازمند مهارت برای ضابطین است.
وی از برگزاری دوره آموزشی سه روزه برای ضابطین بهداشتی و ناظرین شرعی منطقه دو کشور شامل استان های خوزستان، بوشهر، چهارمحال بختیاری و اصفهان خبر داد و افزود: در این دوره آموزشی ۱۷۰ ضابط و ۱۰۰ ناظر شرعی آموزش های به روز ذبح شرعی را فرا می گیرند.
وی اضافه کرد: در دنیا استقبال از خوردنی های حلال در حال توسعه است و تمام گوشت های وارداتی با نظارت کامل ناظرین شرعی وارد میشود.
مشاور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش گفت: قانون نظارت شرعی بر ذبح در سال ۸۷ به تصویب رسید و مسئله تازه ای نیست، در حدود ۶۰۰ کشتارگاه در کشور داریم و این در حالی است که جمعیت ناظرین شرعی به ۷۰۰ نفر می رسد.
محمد سبحانی افزود: برخی کشتارگاه ها به علت حجم و وسعت بالای کار از دو ناظر شرعی بهره می برند.
وی به قانونمندی و نظامند شدن قوانین ذبح شرعی طی سالهای اخیر اشاره کرد و ادامه داد: صادرات فرآورده گوشتی حلال را به کشورهای مختلف و همسایه از جمله عراق داریم که بخاطر ذبح شرعی حاضر به تامین گوشت سفید و قرمز حتی با قیمت بالاتر است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور هدف از برگزاری دوره آموزشی ذبح شرعی منطقه ۲ کشور را تاکید بر مصرف گوشت حلال و رفع مسائل و مشکلات موجود بر سر راه ذبح شرعی عنوان کرد و افزود: ۲۶۴ کشتار طیور و ۲۹۱ کشتار صنعتی و سنتی در سطح کشور داریم.
قاسم رضاییان زاده ادامه داد: کشورها در حال روی آوردن به ذبح شرعی هستند به طوری که در این روش کشتار و خروج حداکثری و لحظه ای خون به کیفیت بهتر گوشت می انجامد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان نیز در این همایش با اعلام اینکه تامین غذای پاکیزه و بهداشتی بر عهده دامپزشکی است و قبل از اینکه غذا بهداشتی باشد باید حلیت آن تامین شود، گفت: حلیت در اسلام موضوع بسیار پر اهمیتی است و با تصویب قانون نظارت بر ذبح شرعی در مجلس وظیفه نظارت بر ذبح شرعی به دفتر نمایندگی ولایت فقیه در وزارت جهاد و دامپزشکی واگذار شد.
شهرام موحدی اظهار داشت: در طی این سالها با توان جامعه روحانیت حلیت غذاها بشدت تحت نظارت قرار گرفت چون این موضوع در کشور از حساسیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: استان اصفهان با داشتن ۸۰ روحانی در حوزه ذبح شرعی مقام اول را در حوزه نظارت بر ذبح شرعی دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان تعداد کشتارگاه های دام در استان اصفهان را ۳۳ و طیور را ۱۸ کشتارگاه اعلام کرد که بیشترین تعداد در کل کشور است.