ایران دارای ظرفیت ها و پتانسیل بالایی در بازار سبزی خشک می باشد از این رو افراد زیادی هستند که برای شروع تجارت به خرید و فروش سبزی خشک روی می آورند.
چرا که این کار نیاز به سرمایه ی خیلی زیادی ندارد اگر چه این افراد قبل از این که وارد این کار شوند باید مهارت و تخصص کافی را در این زمینه کسب کنند. چرا که داشتن مهارت در این زمینه خیلی مهم است و این افراد باید توان تشخیص سبزی خشک تازه را از مانده داشته باشند.
بسته بندی یکی از عوامل مهم در قیمت سبزی خشک می باشد لذا انواع سبزی را به خوبی بشناسد و با روش های کشت، شرایط آب و هوایی و خواص و استفاده های هر یک از سبزی ها مثل آویشن کوهی به خوبی آشنایی داشته باشد. و هر سوالی مشتری بپرسد بتواند مثل یک مشاور خوب به دقت پاسخ دهد در ایران به دلیل وجود انواع اقلیم ها و تنوع زیاد آب و هوایی انواع گیاهان و سبزی ها به خوبی رشد می کند.
در فصل هایی که آب و هوا برای رشد گیاهان مناسب است و سرعت رشد گیاهان زیاد است، سبزی های تازه بسیار ارزان است و بسیاری از کشاورزان تمایل به فروش سبزی های تازه ندارند آن ها سبزی های خود را خشک می کنند و در زمان مناسب به فروش می رسانند. خرید سبزی خشک به صورت عمده از کشاورزان بسیار به صرفه و مناسب است.
سبزی خشک قورمه سبزی
سبزی های خشک انواع مختلفی دارند. وبا روش های مختلف خشک می شوند. از این رو قیمت های آنها هم در بازار ها و فروشگاه های مختلف با هم فرق دارد یکی از پر مصرف ترین انواع سبزی خشک ها سبزی خشک قورمه سبزی است.
سبزی خشک قورمه سبزی در مناطق مختلف با نسبت های متفاوتی ترکیب می شود. اما معمولا سبزی های پایه ای که در قورمه سبزی به کار می روند: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله می باشد. در مناطق مختلف این سبزی ها با نسبت های متفاوت ترکیب می شوند.
همچنین ممکن است سبزی های دیگری به این ترکیب افزوده یا کاسته شود. تره و جعفری عمده ی ترکیب سبزی خشک قورمه سبزی را به خود اختصاص می دهند و بقیه ی سبزی ها نسبت کمتری را در این ترکیب دارند هرچه سبزی قورمه ریزتر خرد شود قورمه سبزی خوشمزه تر و جا افتاده تر می شود.
سبزی خشک قورمه به دو صورت به خورش اضافه می شود. بعضی ها ابتدا سبزی خشک را برای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب گرم خیس می کنند سپس آن را سرخ کرده و به خورش اضافه می کنند، برخی هم آن را به صورت خشک همراه با پیاز داغ کمی تفت می دهند و سپس بقیه ی اجزای خورش را اضافه می کنند.
سبزی خشک خانگی
سبزی خشک به عنوان یکی از اجزای عمده و اصلی آشپزخانه در انواع و اقسام غذاها، خوردنی ها، نوشیدنی ها، دسرها، شیرینی ها و سالادها به فراوانی استفاده می شود. قیمت انواع سبزی خشک تازه در بازار چندان بالا نیست چرا که ایران یکی از کشورهایی است که سبزی در آن به وفور تولید می شود.
از آنجایی که در مناطق و فصول گرم سرعت رشد سبزی ها بالاست کشاورزان سبزی های مازاد را به کارخانه های تولید سبزیجات خشک می دهند چرا که ماندگاری سبزی خشک نسبت به سبزی تازه بسیار بالاست. به طوری که اگر سبزی ها به صورت اصولی و با دستگاه های مناسب خشک شود حتی تا سه یا چهار سال ماندگاری دارند. البته سبزی های خشک هرچه تازه تر باشند عطر و بوی بهتری دارند.
سبزی ها پس از خشک شدن در کارخانه ها و کارگاه های سبزی خشک به قطعات در اندازه های مختلف از اندازه های بزرگ که به صورت برگ هستند تا اندازه های بسیار کوچک به صورت پودری در می آیند. سپس در اوزان مختلف بسته بندی و روانه ی بازار می شوند. هر چه سبزی خشک خانگی در قطعات بزرگتر و به صورت برگی باشد قابلیت نگهداری به مدت طولانی تر دارند.
هر کدام از سبزی ها برای رشد نیاز به شرایط خاصی دارد از جمله محدوده ی دمایی مشخص، خاک مناسب و حاصلخیز، آبیاری در فواصل منظم و… . برای همین برخی سبزی ها در برخی مناطق و فصول بهتر رشد می کنند.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.