تهران-ایرنا- کاخ سفید چهارشنبه شب گزارش داد که واشنگتن به دنیال کم کردن اختلافات اسرائیل و لبنان در تعیین مرز دریایی است.

به گزارش ایرنا،  مقامات کاخ سفید در گفت وگو با شبکه خبری العربیه مدعی شده‌اند که واشنگتن در صدد احیای روحیه مذاکره میان مذاکره‌کنندگان لبنانی و اسرائیلی درباره مرز هست.

این مقامات که به نامشان هیچ اشاره‌ای نشده است، اعلام کردند که حل نزاع مرزی لبنان و اسرائیل اولویت دولت بایدن است.

مقامات کاخ سفید همچنین رسیدن به توافق برای تعیین مرز  دریایی لبنان و اسرائیل را محتمل دانستند.

روزنامه "جروزالم پست" چاپ سرزمین‌های اشغالی نیز گزارش داد که تمرکز ایالات متحده روی پرداخت غرامت و میزان گازی است که هر یک از طرفین در مرزهای دریایی میتوانند از آن برخوردار شوند.

براساس گزارش این رسانه‌، لبنان و اسرائیل هنوز به توافق نهایی دست نیافته‌اند، اما به نظر می‌رسد که همگرایی و نزدیکی کافی میان دو طرف برای آغاز به کار این توافق وجود دارد.

آموس هوکشتاین مشاور ارشد آمریکا در امنیت انرژی جهانی به عنوان میانجی  مذاکره غیر مستقیم میان لبنان و اسراییل، روز سه‌شنبه در ماموریت جدید خود وارد بیروت شد.

براساس گزارش «جروزالم پست» انتظار می‌رود هوکشتاین در هفته‌های آینده برای دیدار با مسؤولان «توتال انرژی» که مالکیت اکتشاف در آب‌های سرزمینی لبنان را در اختیار دارند، به فرانسه سفر کند.

برای تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی تاکنون پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مقر نیروهای بین المللی حافظ صلح (یونیفیل) در منطقه راس الناقوره در جنوب لبنان برگزار شده است. این مذاکرات به دلیل اختلاف طرفین برای مدتی به حالت تعلیق درآمده است.

بحث میان رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی بین دو طرف بالا گرفته است و لبنان می‌گوید که بر سر مناطق بین خط‌های موسوم به ۲۳ و ۲۹ دریایی در حال مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی است.

هوکشتاین یکی از نزدیکان جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است و چندین سال با او همکاری کرده است. به همین دلیل مساله منازعه دریایی بین بیروت و تل آویو به یکی از اولویت‌های اصلی بایدن تبدیل می‌شود.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

مذاکرات پیشین در این زمینه با وساطت آمریکا در چادر مقر سازمان ملل در شهر ناقوره برگزار شد.

رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی نظر داشته است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد تحقق اهداف خود در این باره بوده است؛ اما مقاومت لبنان همواره در مقابل این رژیم ایستاده است.

در سال ۲۰۰۰ نیز ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و یا همان خطی که به «خط آبی» معروف است، در برابر تلاش‌های این رژیم ایستادگی کرد.