اردبیل - ایرنا - فرماندار شهرستان نمین گفت: آتش سوزی شامگاه دیروز در منطقه فندقلوی نمین با تلاش شبانه روزی آتش نشانان و عوامل امدادی مهار شد و این آتش سوزی به مناطق جنگلی سرایت نکرد.

طیب امینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: به دنبال آتش سوزی در اراضی کشاورزی روستای خانقاه سفلی در منطقه فندقلوی نمین با حضور به موقع آتش نشانان و عوامل امدادی از سرایت آتش به سایر نقاط به ویژه مناطق جنگلی جلوگیری شد.

وی با بیان اینکه ستاد بحران شهرستان نمین در آماده‌باش کامل قرار دارد، اظهار کرد: آتش زدن بقایای کاه و کلش در اراضی کشاورزی علت این آتش سوزی بود و آتش در صورت عدم مهار در حال گسترش و سرایت به سایر مناطق بود.

فرماندار شهرستان نمین بیان کرد: با تلاش ستاد بحران شهرستان، آتش نشانان و سایر عوامل امدادی آتش سوزی شامگاه چهارشنبه در اراضی کشاورزی روستای خانقاه سفلی در منطقه فندقلوی نمین ساعت ۲ نصف شب خاموش شد. 

وی اضافه کرد: با تشکیل جلسه ستاد بحران شهرستان تمهیدات لازم برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در منطقه اندیشده شده است.

امینی توجیه اعضای شورا و دهیاران روستاهای منطقه، توزیع برشور در بین کشاورزان و جوامع محلی، احداث خندق در بعضی مناطق اطراف جنگل فندقلو با هدف جلوگیری از ورود مسافران و گردشگران و شخم زدن اراضی کشاورزی منتهی به جنگل فندقلو را از جمله اقدامات انجام شده برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در جنگل فندقلوی نمین عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ‏آتش زدن و سوزاندن کاه و کلش مطابق قانون هوای پاک، جرم محسوب شده و بدون اغماض طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.، از مردم خواست با توجه به خطر بروز آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها از روشن کردن آتش در طبیعت خودداری کرده و جانب احتیاط را رعایت کنند.

فرماندار شهرستان نمین یادآورشد: برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول اقدام به آتش زدن بقایای بر جای مانده از برداشت محصول می‌کنند که این کار بدلیل تهدید بهداشت عمومی و آلودگی هوا پیگرد قانونی داشته و افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

به گزارش ایرنا، منطقه جنگلی فندقلو بخشی از جنگل‌های شرق استان اردبیل بشمار می‌رود که دنباله جنگل‌های نیمه‌گرمسیری استان گیلان است. این جنگل یکی از مناطق مهم گردشگری جنگلی است که در ۱۰ کیلومتری شهر نمین و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته است.

مساحت منطقه فندقلو حدود ۱۶ هزار هکتار است که بیش از چهار هزار هکتار آن زیرپوشش عرصه‌های جنگلی قرار دارد و بقیه را مراتع تشکیل می‌دهد.

در مجموع ۱۹ گونه جنگلی متعلق به ۸ تیره و ۱۷ جـنس در ایـن منطقه شناسایی شده که از بیـن انواع شناسایـی شده گونه‌های نادری نظیر فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه می‌افزاید.