اصفهان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: هم اینک در جامعه با تجویز بی رویه، غیرمنطقی و پر هزینه داروهای حیاتی مواجهیم که برای رفع این معضل نیاز به  حضور پررنگ داروسازان  احساس می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمود اعتباریان روز پنجشنبه در همایش تجلیل از داروسازان در اصفهان اظهار داشت: داروسازان نقش بی بدیلی در مدیریت مصرف منطقی دارو دارند و باید نظارت دقیق در این حوزه اعمال کنند.

وی با اشاره به برخی از مشکلات در عرصه های مختلف داروسازی گفت: در عرصه تولید دارو نیاز است دانشکده داروسازی گام‌های بزرگی بردارد و مشکلات صنعت داروسازی را رفع کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با محدودیت‌هایی در این عرصه مواجهیم که باید جایگاه داروسازان شناخته شده  و ارتقا یابد و وظایف اصلی به آنها محول شود.

اعتباریان  با اشاره به اینکه در پاندمی کرونا داروسازان در تامین ماسک و واکسن نقش اصلی را ایفا کردند و شاهد کاهش کرونا در جامعه شدیم، گفت: داروسازان در تمامی عرصه های سلامت نقش دارند و بخوبی آن را ایفا کردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  نیز در ادامه این همایش گفت: تحویل دارو در داروخانه‌ها باید به خدمت دارویی تغییر یابد.

 شاهین شیرانی اظهار داشت: بیمار پس از مراجعه به پزشک در گام دوم به داروخانه و داروساز مراجعه می‌کند و این اهمیت و جایگاه داروسازان را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه داروخانه ها باید ضمن تحویل دارو، مشاوره، راهنمایی  و توصیه پزشکی لازم را به مردم ارائه کنند، گفت: داروخانه هویت داروساز است و همانطور که مطب پزشکان به اسم آنها درج می‌شود باید در سطح داروخانه ها نیز این امر را شاهد باشیم و بیماران به خاطر دکتر داروساز به داروخانه مرتبط مراجعه کنند.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: انجمن داروسازان باید یک مرکز پشتیبانی دارویی داشته باشد و ازدانش آموختگان این رشته حمایت کند نه اینکه به حال خود رها شوند و این وظیفه دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی نیز هست.

وی افزود : لازم است که  در فضای داروخانه ها با پخش کلیپ آموزشی در وقت انتظار مردم برای تحویل و مشاوره دارویی، سواد دارویی را افزایش یابد و  همچنین از فضای مجازی برای آموزش دارویی مردم بهره برداری شود.

 شیرانی همچنین خواستار تخصیص یکی از قفسه های دارویی هر داروخانه به داروهای سنتی و گیاهی شد و گفت: بخشی از مردم تمایل به مصرف داروهای گیاهی و سنتی دارند و باید این بستر از راه علمی برای آنها فراهم شود تا  از مراجعه به افراد غیر متخصص اجتناب کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بیشترین واحدهای هایتک داروسازی در کشور بعد از تهران و البرز در اصفهان فعالیت دارند، افزود: تولید دارو باید با دید صادرات انجام بگیرد .

وی  در پایان به طرح دارویار در ایران اشاره کرد و گفت: تا قبل از این طرح بخش عمده ای از دارو به افغانستان قاچاق می شد و برای حذف قاچاق باید به سمت اجرای طرح دارویار و نسخه الکترونیکی می رفتیم.