به گزارش ایرنا، مهدی رجحانی عصر پنجشنبه در نشست جمع بندی احیای دشت قزوین که با حضور مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور برگزار شد،افزود: با اقدامات انجام شده در خصوص این موضوع یک عزم ملی برای کمک به احیای دشت قزوین در حال شکل گیری بوده و خیز خوبی در این رابطه برداشته شده است.
وی با اشاره به دغدغه های مسوولان عالی کشور از جمله مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نسبت به احیای دشت قزوین، اظهار داشت: در جریان سفر رئیس جمهور به این استان موضوع دشت قزوین و احیای آن مطرح شد و آیت الله رئیسی نیز از آن به عنوان یکی از ضروریات و اولویت های این استان نام بردند و بر برنامه ریزی برای احیای این دشت تاکید کردند و سالها قبل تر نیز مقام معظم رهبری در سفرشان به قزوین به این موضوع اشاره و تاکید داشتند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با بیان اینکه عمر مدیریتی در کشور ما کوتاه است بنابراین باید طرح های پیش بینی شده برای احیای دشت قزوین زودتر کلید بخورد تا با تغییرات مدیریتی دچار خدشه و توقف نشود،افزود: در همین راستا باید دستاوردهای زودبازده برای این کار تعریف و آنها را عملیاتی کنیم.
رجحانی، سهم کشاورزی قزوین را از درآمدهای استان ناکافی دانست و گفت: با وجود همه ظرفیت های موجود در این بخش، حدود ۱۰ درصد درآمد استان قزوین از محل کشاورزی است که قابل قبول نیست.
وی با اشاره به قابلیت های بالای قزوین در حوزه های صنعت،گردشگری و کشاورزی،اظهار داشت: اعتقاد داریم با سرمایه گذاری و برنامه ریزی بیشتر، بخش کشاورزی می تواند بازدهی زودتری نسبت به سایر بخش ها داشته و موجب تحول در اقتصاد استان قزوین و برداشتن گام های بلند در راستای کمک به تامین امنیت غذایی کشور شود.
این مسوول با بیان اینکه باید از توان و ظرفیت مجموعه های تخصصی نظیر شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور و نخبگان و صاحب نظران به منظور احیای دشت قزوین بهره بگیریم، گفت: در همین رابطه هفته گذشته تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برای کمک به پیشبرد احیای دشت قزوین به امضاء رسید.
دشت قزوین پهنه ای به وسعت حدود ۴۴۰ هزار هکتار است که بسیاری از بخش های آن به دلیلی برخورداری از خاک مرغوب جزو اراضی کشاورزی درجه یک و بسیار مستعد برای کشاورزی محسوب می شود.
بخش کشاورزی در استان قزوین دارای ۸۰ هزار بهره بردار بوده و ۱۳ درصد تولید ناخالص استان مربوط به این حوزه است.