یزد- ایرنا- رییس دستگاه قضا گفت: اینکه بیش از هزار خودرو یا وسیله نقلیه توقیف شده بدون آنکه تعیین تکلیف شده باشند در یک پارکینگ خاک بخورند با هیچ منطقی سازگار نیست؛ نباید بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف این مشکل را گردن یکدیگر بیندازند.

به گزارش روز جمعه مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای قضایی استان یزد افزود: مطابق گزارش دادستان مرکز استان یزد، برخی از این وسایل نقلیه مربوط به سال ۹۵ می‌باشند؛ مقامات قضایی استان یزد، موضوع تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیف شده در پارکینگ شهرستان مهریز را تا پایان ماه جاری در دستور کار قرار دهند.

وی ادامه داد: در این راستا گزارش ناظر بر پرونده‌های دارای حکم از دادگاه اصل ۴۹ که مالک برای تحویل گرفتن خودروها و وسایل نقلیه مراجعه نکرده و همچنین گزارش آن دسته از پرونده‌هایی که هنوز حکم آنها از ناحیه دادگاه صادر نشده را به معاون اول قوه قضاییه ارائه دهند.

رئیس قوه قضاییه خطاب به مسئولین ذیربط قضایی از جمله نمایندگان دستگاه قضایی در سازمان اموال تملیکی تاکید کرد: موضوع تعیین میزان وسایل نقلیه‌ای که به دلایل مختلف از جمله گذشت مدت زمان قانونی معین از ساخت، قابلیت ترخیص ندارند را در اولویت قرار دهید تا نسبت به طرح این موضوع و اتخاذ تصمیم در قبال آنها در جلسه سران قوا، اقدامات مقتضی به عمل آید.

رئیس دستگاه قضا به توفیق حاصل شده در انتقال پادگان ارتش از شهر مشهد اشاره و گفت: رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح موضوع جابجایی پاسگاه شهید مدنی شهرستان مهریز را در جهت رفاه حال مردم شهرستان و رفع دغدغه‌های آنها با جدیت پیگیری کند.

رئیس عدلیه خطاب به رئیس سازمان زندان‌ها و رئیس کل دادگستری استان یزد هم گفت: با هماهنگی سایر بخش‌های ذیربط و استان‌های مقصد، زمینه انتقال زندانیان غیر بومی از استان یزد را فراهم آورید.

محسنی اژه‌ای بر ضرورت تجدیدنظر در فرآیند گزینش قضات و معیارهای تعیین صلاحیت آنها و همچنین تقلیل این فرآیند طولانی و صدور دستور در این رابطه خطاب به معاون منابع انسانی قوه قضاییه نیز تاکید کرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به برکت حضور مسئولان در بین مردم در اقصی نقاط ایران اسلامی و استماع مسائل و مشکلات آنها، از مسئولان عالی دستگاه قضایی که در جریان سفر به یزد ، به نقاط مختلف این استان عزیمت کردند، قدردانی به عمل آورد و اظهار داشت:  وقتی یک مسئول در بین مردم نقاط مختلف کشور حاضر می‌شود و مسائل و مشکلات آنها را از نزدیک لمس و حس می‌کند ، این امر اثرات فراوانی دارد و با مطالعه مسائل و مشکلات از روی کاغذ متفاوت است.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس خطاب به مسئولان عالی قضایی دستور داد گزارشی از موارد احصاء شده پیرامون محل مأموریت‌های اعزامی خود در سفر به استان یزد را به حوزه ریاست قوه قضاییه ارائه دهید و حوزه ریاست نیز  به طور ویژه عملیاتی شدن مصوبات سفر به یزد را پیگیری کند.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به توفیق حاصل شده در انتقال پادگان ارتش از شهر مشهد، به حجت‌الاسلام پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح دستور داد موضوع جابجایی پاسگاه شهید مدنی شهرستان مهریز را در جهت رفاه حال مردم شهرستان و رفع دغدغه‌های آنها با جدیت پیگیری کند.

در جریان این جلسه، حجت‌الاسلام پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با ارائه گزارشی از سفر خود به شهرستان مهریز یزد، از اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم برای استقرار گیت الکترونیکی در مرکز بارانداز و حمل بار مهریز و مرتفع کردن مشکل صف کیلومتری کامیون‌های باری این منطقه، با مساعدت بخش‌های ذیربط اجرایی خبر داد.

رئیس عدلیه در ادامه به نبود مراکز پزشکی قانونی و شوراهای حل اختلاف در برخی از شهرستان‌ های استان یزد و ایجاد مشکلات و گرفتاری برای مردم بدین واسطه اشاره کرد و از مسوولان استان حاضر در جلسه خواست با همکاری یکدیگرو اتخاذ تدابیر لازم ، زمینه ایجاد مراکز پزشکی قانونی و شوراهای حل اختلاف در همه شهرستان‌های استان یزد را فراهم آورند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به آمارهای دادگستری استان یزد ، بر اهتمام بیشتر مسئولان قضایی این استان جهت تقلیل پرونده‌های معوق و رسوبی تاکید کرد و خطاب به آنها گفت : احکام قضایی قطعی را به مرحله اجرا درآورید و دلایل احکامی که اجرایی نشده را تبیین کنید.

در همین راستا، بابایی رئیس سازمان ثبت ، اظهار کرد : ۱۰۰ درصد عرصه‌های ملی استان یزد، دارای اسناد شده‌اند و کار حدنگاری ۹۸ درصد از اراضی این استان نیز انجام گرفته است و ما امیدواریم تا پایان سال، استان یزد را به عنوان نخستین استان کشور که در آن، کاداستر تکمیل می‌شود، معرفی کنیم.

محمدی ، رئیس سازمان زندان‌ها نیز در این جلسه، ضمن ارائه گزارشی، بیان داشت: بالغ بر ۲۳ درصد زندانیان استان یزد را مددجویان غیربومی تشکیل می‌دهند که در حال اتخاذ تدابیر و تمهیدات برای انتقال آن دسته از زندانیان متقاضی غیربومی این استان هستیم.

همچنین علی‌اصغر رفاهی رئیس مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه نیز در این جلسه با اشاره به ملاقات‌های مردمی چهره به چهره مسئولان عالی قضایی از جمله معاون اول دستگاه قضا، رئیس دیوان عالی کشور و سخنگوی قوه قضاییه در جریان سفر به استان یزد، اظهار کرد: در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان یزد، مجموعا ۳۴۱ نفر از شهروندان یزدی با مسئولان عالی قضایی به صورت چهره به چهره دیدار کردند که از این تعداد ۲۸۲ نفر در مرکز استان و ۵۹ نفر در شهرستان‌های استان یزد بودند. 

وی افزود: در جریان سفر یک روزه هیأت عالی قضایی به استان یزد، هزار و ۹۷۵ فقره درخواست مردمی دریافت شد که ۲۱۷ فقره از این درخواست‌ها مربوط به شهرستان‌های استان بود. 

رفاهی با بیان اینکه تمامی درخواست‌های واصله در مرکز استان یزد، اسکن و ثبت شده و به کارتابل اداره ارتباطات مردمی قوه قصاییه ارسال شدند و پیامک ثبت درخواست نیز جهت پیگیری برای مردم ارسال گردید، گفت: بر مبنای کارشناسی اولیه، هزار و ۱۰۰ فقره از این درخواست‌ها مرتبط با دستگاه قضایی و مابقی غیرمرتبط با دستگاه قضایی بودند. 

وی با اشاره به نام‌نویسی ۴۱ نفر از شهروندان یزدی در سامانه ارتباطات مردمی قوه قضاییه از هفته‌ها و ماه‌های گذشته برای ملاقات با رئیس دستگاه قضا، عنوان کرد: طی روزهای گذشته با تمامی این ثبت‌نام‌کنندگان جهت ملاقات با رئیس عدلیه تماس گرفته شد و در نهایت با تعداد ۳۰ نفر از این افراد ملاقات صورت گرفت.

رییس قوه قضاییه در دوازدهمین سفر استانی خود دیروز پنجشنبه میهمان مردم استان یزد بود.