گرگان - ایرنا - صنعت چاپ ابزار پایه و اساس توسعه کشاورزی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه و ابزار موثر توانمندسازی و رونق اقتصادی است که به اعتقاد کارشناسان تاکنون از این فرصت در گلستان به خوبی استفاده نشده و با توجه به نقش ویژه آن در توسعه استان باید تدابیر ویژه‌ای برای استفاده از این ظرفیت اتخاذ کرد.

به گزارش ایرنا و به عقیده کارشناسان صنعت چاپ در گلستان برای حضور فعالانه در عرصه رقابت، نیازمند به‌روزرسانی است و دولتمردان علاوه بر سیاستگذاری، باید حمایت‌های خود را از فعالان این بخش افزایش دهند.


یکی از چاپخانه داران قدیمی گنبدکاووس به ایرنا گفت: یکی از ملزومات تقوبت صنعت چاپ گلستان، استفاده از تجهیزات به‌روز برای تولید محصولات باکیفیت و مشتری پسند است.

رضا کوهستانی اظهار داشت: کمک به تهیه این امکانات، علاوه بر آن که مشتریان را از مراجعه به چاپخانه استان‌های دیگر بازمی‌دارد، می‌تواند بازار کشورهای منطقه را نیز به تسخیر استان در بیاورد.

وی بیان کرد: چند روز پیش یکی از مشتریان محصولاتی را برای ارسال به روسیه سفارش داد اما در مورد کیفیت آن مردد بود . زمانی که بسته های چاپی مورد نظر آماده شد، از این که به ما اعتماد کرد، خوشحال شد و اعتراف کرد که تصور نمی کرد این بسته ها با کیفیتی معادل بهترین چاپخانه های تهران تهیه شود.


کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم در این ارتباط به ایرنا گفت: ۲۰۹ پروانه برای چاپخانه افست، دیجیتال، سیلک، صنعتی و واحدهای وابسته در استان صادر شده که از این تعداد ۱۷۰ چاپخانه مشغول فعالیت هستند.

میرزاعلی قزل افزود:بیش از ۵۰۰ نفر در چاپخانه های استان گلستان به صورت مستقیم مشغول فعالیت هستند.

وی اظهار داشت: با گرانی بازار کاغذ هزینه چاپ کتاب افزایش یافته و به تناسب آن تیراژ کاهش داشته به گونه ای که در برخی موارد تیراژ چاپ کتاب به ۱۰ نسخه نیز می‌رسد.

وی بیان کرد: در صنعت چاپ نسبت به سال های گذشته پیشرفت های خوبی داشتیم ولی از زمان شیوع ویروس کرونا رکود قابل توجهی بر این صنعت حکمفرما شده که تبعات آن همچنان نیز ادامه دارد.

وی بیان کرد: سرمایه گذارهای صنعت چاپ گلستان برای رشد و توسعه باید به مطالعه بازار بیشتر اهمیت داده و براساس نیاز جامعه سرمایه گذاری کنند.

وی اظهار داشت: بجای راه اندازی واحدهای کوچک و انفرادی باید با مشارکت  واحدهای بزرگ تر ایجاد کرد تا دسترسی به موفقت امکان‌پذیرتر باشد.

کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: صنعت چاپ به عنوان یکی از ۳ صنعت پیشرو جهان نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر است.

قزل افزود: هیچ حوزه ای نیست که در آن رد پای صنعت چاپ نباشد و برای رشد و به نتیجه رساندن سرمایه گذاری در حوزه های مختلف کشاورزی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیازمند صنعت چاپ هستیم.

وی بیان کرد: مسوولان استانی و شهرستانی با ارائه تسهیلات کم بهره نقش ویژه ای در سرمایه گذاری خوب در  راستای پیشرفت و توسعه استان دارند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم در این ارتباط گفت: با نگاهی به پیرامون خود به‌راحتی می‌توانیم رد پای صنعت چاپ را به‌صورت محسوس مشاهده کرده و در یک نگاه اول متوجه شویم که چاپ یعنی زندگی، حیات، پویایی و تحرک و فکر این‌که در نبود چاپ، جامعه با چه مشکلاتی روبرو خواهد شد، غیرقابل‌تصور است.

محمد رعیت افزود: این صنعت از بدو ظهور و در طول تاریخ همواره با تحولات جهان همراه بوده و متناسب با هر دوره و تحولی، متحول شده است و نشان داده که یک صنعت دانش‌محور، نوآور و فن‌آور  محور است.

وی اظهار داشت: این صنعت به دلیل اشتغال‌زایی و گردش مالی بالا جزو سه صنعت پیشرو در سطح جهان قرارگرفته است.

وی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ سال از قدمت این صنعت در کشور ما می‌گذرد و باوجود وابستگی شدید چه ازنظر تکنولوژی و مواد اولیه مصرفی ازیک‌طرف و تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان از سوی دیگر، همچنان به رشد و بقای خود ادامه داده و به جایگاه قابل قبولی رسیده که همه آن را مرهون زحمات بسیار سرمایه‌گذاران، کارگران، فعالان و مدیران پرتلاش این عرصه است.

رعبت گفت: این صنعت از ظرفیت‌های بسیاری برای رشد و توسعه برخوردار است و با توجه به ویژگی‌های منحصر آن می‌تواند در شرایط کنونی کشورمان یکی از رکن‌های اقتصاد غیرنفتی محسوب شده و باسیاست گذاری مناسب در این صنعت می‌توانیم در گام دوم انقلاب اسلامی سبب پویایی اقتصادی در این عرصه مهم را شاهد باشیم.

وی افزود: استان گلستان نیز بنا به ویژگی‌ها و پتانسیل‌های خاص خود، می‌تواند بامطالعه و توجه و حمایت ویژه مسئولین بستر مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در این صنعت باشد و به رشد اقتصادی برسد.

۱۱ شهریور، روز ملی صنعت چاپ نامگذاری شده است.