اردبیل - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل، بر حکمیت در مساجد محلات گرمی مغان به منظور جلوگیری از طرح اختلافات خانوادگی و مشکلات زوجین در محاکم قضایی تاکید کرد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دادگستری اداره کل استان اردبیل به ایرنا، جلال آفاقی در دیدار با امام جمعه شهرستان مرزی گرمی، با اشاره به روند افزایشی پرونده‌ها و دعاوی خانواده در این شهرستان، با تشریح کارکردهای مسجد تراز حکومت اسلامی، احیاء کارکرد آن را از ضروریات امروز جامعه دانست.

وی افزود: معتمدین محلی به عنوان مصلحین و داوران باید به اختلافات خانوادگی ورود کنند و هر آنچه در توان دارند را برای جلوگیری از فروپاشی کانون خانواده‌ها بکار بندند.

آفاقی با اشاره به آثار و برکات دنیوی و اخروی برقراری صلح بین دعوی و جلوگیری از طلاق و آشتی دادن زن و شوهر، نقش روحانیان در تقویت باورهای دینی مردم و ترویج سبک زندگی اسلامی و به تبع آن کاهش آسیب‌ها در محیط خانواده‌ها را مهم خواند.

معاون رئیس کل دادگستری استان اردبیل، احیای کارکرد مسجد تراز اسلامی و اجرای طرح "حکمیت در مساجد " با رویکرد دعاوی خانواده را منوط به توجه و همت ویژه فعالان و متولیان فرهنگی در شهرستان گرمی دانست.

وی با تاکید بر اقدام عاجل در شهرستان مرزی گرمی برای کاهش و کنترل طلاق، رویکرد سند تحول قضایی در این بخش را تشریح و تاکید کرد: استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی و مردمی در رفع اختلافات و دعاوی، از راهبردهای اصلی سند تحول قوه قضاییه است و مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مردمی در این راستا نقش بسیار اثرگذاری دارد.

او به برکات اجرای طرحی با شعار" مساجد، پایگاه ارتباط مردمی مسئولان قضایی استان با مردم " که از ابتدای ماه رمضان در سراسر استان آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت، اشاره کرد و تبدیل مساجد گرمی به کانون‌های حل اختلافات خانوادگی را خواستار شد.

پیشتر در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم گرمی مغان، این مقام قضایی از افزایش حدود ۳۸ درصدی پرونده های قضایی مرتبط با اختلافات خانوادگی در این شهرستان خبر داده بود.

شهرستان گرمی مغان با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت در شمال استان اردبیل و در ۱۱۰ کیلومتری مرکز این استان قرار گرفته است.