به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد روز شنبه در ستاد مقابله با ویروس کرونا استان همدان، اظهار داشت: با توجه به بروز مشکل کم آبی در همدان، موضوع مجهز شدن مدارس به مخزن ذخیره آب از چندی پیش به مدیرکل آموزش و پرورش ابلاغ شده بود و در این باره نیز اقداماتی توسط این اداره کل صورت گرفته است.
وی افزود: هر چند طرح آبرسانی به همدان با شتاب در حال اجراست و اقداماتی نیز برای تامین آب مصرفی همدان به صورت موقت تا اجرای کامل پروژه انجام شده که با این حال وجود مخازن در مدارس برای مواقع اضطراری و قطعی آب ضروری است تا دانش آموزان برای تامین آب مصرفی با مشکل مواجه نشوند.
نماینده عالی دولت در استان همدان خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیز باید به موضوع تامین مخازن ذخیره آب به عنوان یک امر پدافندی توجه داشته باشند تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنند.
قاسمی فرزاد اضافه کرد: با وجود مجهز بودن بیمارستان های این استان به تانکر ذخیره آب مصرفی اما باید نسبت به افزایش ظرفیت شماری از بیمارستان ها اقدام شود.
وی تصریح کرد: استحصال آب از چاه ها برای مصرف شهروندان با چرخه سلامت همراه بود تا آب سالم در اختیار مردم قرار بگیرد و در این راستا بلافاصله پس از تجهیز چاه، ابتدا از آب نمونه گیری صورت گرفته و پس از تایید دانشگاه علوم پزشکی وارد چرخه مصرف می شد.
استاندار همدان ادامه داد: کوچکترین مشکل و آلودگی منجر به بروز بیماری از ناحیه چاه ها و تانکرهای آبرسانی برای سلامت مردم نداشتیم البته مواردی گزارش شد که علت آن مصرف آب آشامیدنی چاه های خانگی بوده است.
قاسمی فرزاد افزود: تیمی از مسئولان نسبت به نظارت بر فرایند تجهیز مدارس و مراکز علمی و دانشگاهی به مخازن ذخیره آب تشکیل شده است و باید حداکثر تا یک هفته مانده به بازگشایی مدارس این اقدام به ویژه در مدارس ابتدایی به علت صبر و تحمل اندک دانش آموزان این مقطع تحصیلی، نهایی شده باشد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت در خصوص رنگ بندی کرونایی شهرستان های کشور، شهرستان تویسرکان در وضعیت آبی، شهرستانهای «بهار، نهاوند، ملایر، همدان و اسدآباد» در وضعیت زرد و «رزن، درگزین، فامنین و کبودرآهنگ» نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.
معاون آموزش و پرورش استان همدان نیز اظهار داشت: تاکنون ۴۰۰ مخزن آب در مدارس این استان نصب و راه اندازی شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
«مجتبی قمری» اضافه کرد: نصب دستگاه تهویه هوای استاندارد در مدارس استان همدان نیز صورت گرفته است با این وجود دستگاه های یدک و ذخیره ای نیز باید برای مواقع اضطراری و خرابی این دستگاه های پیش بینی تا در صورت بروز نقص فنی به سرعت جایگزین شود.
وی یادآور شد: در راستای ترغیب و تشویق خانواده ها به تزریق واکسن فرزندان، به مدیران مدارس تاکید و توصیه شده تا کارت واکسن از مراجعان مطالبه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز با بیان اینکه وضعیت کاهشی آمار شیوع کرونا به واسطه در پیش بودن اربعین و کمبود آب، شکننده است گفت: میانگین مصرف ماسک در اماکن ۹ گانه و حساس ۱۹ درصد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی ۲۶ درصد است.
«فاطمه ترکمان اسدی» افزود: با توجه به اطلاع رسانی و تاکید بر اهمیت و ضرورت تزریق دُز سوم و چهارم (یادآور) واکسن کرونا در استان همدان اما ۵۳ درصد افراد که زمان تزریق واکسن یادآور آنها فرا رسیده نسبت به تزریق واکسن خودداری کردند.
وی ادامه داد: همچنین تاکنون ۲.۲ درصد افراد واجد شرایط نسبت به تزریق واکسن دُز چهارم اقدام کردند که این آمار اندک نشان دهنده ضرورت در پیش گرفتن شیوه های جدید برای ترغیب افراد به تزریق واکسن های یادآور است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: با وجود کاهش شمار مراجعان به مراکز درمانی، بیماران سرپایی و بستری اما همچنان شمار بیماران بستری در بخش آی.سی.یو کاهشی نبوده است.