ایرج آزادی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای تسریع در خروج زائران از این مرز، ۳۰ گیت ورود و خروج تعبیه شده تا در کمترین زمان ممکن زائران پس از انجام تشریفات قانونی، قادر به خروج از کشور باشند.
وی زمان خروج زوار از پایانه تمرچین را هر روز ساعت هفت صبح تا ۱۸ به وقت ایران اعلام کرد و افزود: امکانات لازم برای رفاه حال زائران از بدو ورود به این مرز اندیشیده شده و هم اینک مشکلی در عبور و خروج زائران در این مرز وجود ندارد.
مدیر پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر با بیان اینکه زیرساختهای اعزام زائران اربعین از این مرز کاملا فراهم شده است، اضافه کرد: فضایی به وسعت ۵۰ هزار مترمربع بعنوان پارکینگ نیز در این گذرگاه برای خودروهای زوار پیش بینی شده که به صورت رایگان در اختیار آنها خواهد بود.
وی با بیان اینکه سه موکب نیز در این مرز برای ارایه خدمات و پذیرایی و استراحت زائران پیش بینی شده است، گفت: درمانگاه، سرویس بهداشتی و حمام ثابت و سیار نیز در مرز برای رفاه حال زوار اربعین پیش بینی شده است.
آزادی تاکید کرد: در محورهای ورودی به پیرانشهر تا رسیدن به مرز تمرچین بویژه در محور نقده - پیرانشهر و پیرانشهر - تمرچین نیز عملیات خط کشی، تابلوگذاری، شانه سازی، رفع نقاط حادثه خیز و نصب بنر و تابلوهای راهنمایی بطور کامل انجام شده است.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجانغربی، گذرگاه تمرچین، از روز دوشنبه، ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.
امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است و قرار است از این طریق شماره زیادی از زوار به جهت شرکت در آیین پیادهروی اربعین عازم کربلایی معلی شوند.
زوار پس از گذشتن از مرز تمرچین در ایران و حاج عمران در طرف عراقی، مسیر حاج عمران - اربیل، اربیل - کرکوک و کرکوک به بغداد را به عنوان مسیر رفت و الحسینیه بغداد به سمت حاج عمران نیز مسیر بازگشت زوار خواهد بود.
کوتاه شدن مسیر تمرچین به سمت بغداد و سهل الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن از جمله مزایای تردد زائران اربیعن از طریق این مرز است.
مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.