به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سردار رسول رحیمی در شورای پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اجرای رزمایش اخیر پدافند غیرعامل در بخش آب آشامیدنی چهارمحال و بختیاری اقدامی منحصربهفرد بود و اجرای این خطوط برای تامین آب آشامیدنی شهرکرد یک ارزش افزوده بهشمار میرود.
وی افزود: طرح جامع پدافند غیرعامل استان سندی راهبردی و عملیاتی با چشمانداز بلندمدت است که پس از شناخت همه جانبه وضعیت موجود استان و همچنین سطوح تهدیدات و آسیبپذیریهای متصور برای آنها، راهبردها، سیاستها و برنامههای کلان توسعهای استان را منطبق با اصول پدافند غیرعامل تبیین و در قالب نقشه راه ارائه میکند.
رحیمی تصریح کرد: شهرکرد تنها مرکز استان در کشور بهشمار میرود که طرح جامع پدافند غیرعامل آن به مرحله اجرا در نیامده است.
وی مسائل مرتبط با پیشگیری و پیشبینی در پدافند غیرعامل را دارای اولویت دانست و یادآور شد: منابع آب چهارمحال و بختیاری در گذشته فراوان بوده اما امروز بحران تامین آب آشامیدنی در این استان بهویژه شهرکرد دردناک است.
رحیمی استاندار کنونی چهارمحال و بختیاری را دارای کارنامه درخشان و تسلط کامل در حوزه پدافند غیرعامل دانست و اظهار داشت: در طرح جامع پدافندی این استان باید وظایف هر دستگاه بهصورت مشخص اعلام شود و مدیران موظفند یک درصد از بودجه دستگاه اجرایی زیرمجموعه خود را برای مصونسازی زیرساختها به پدافند غیرعامل اختصاص دهند.
وی یادآور شد: رصد، بروزرسانی و تشخیص بهموقع تهدیدات پیشروی استانی، شناسایی و کاهش آسیبپذیریهای عمده زیرساختی استانی و وابستگیهای بین زیرساختی و شبیهسازی مدلهای تخریب آبشاری و بازرسی عملیاتی بهصورت دورهای، عملیات پیشگیرانه پدافندی استانی در تمامی حوزههای پدافند غیرعامل برابر روش ابلاغی، طرح پاسخ اضطراری به حوادث استانی، ارتقای امادگی و رزمایشهای دستگاههای اجرایی استانی از اهداف پدافند غیرعامل در استانها بهشمار میرود.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: توجه به مساله پیشگیری در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹ هزینههای درمانی را کاهش میدهد، بههمین منظور اجازه عادیانگاری در خصوص ویروس کرونا داده نشود.
وی افزود: تمرکز بر امنسازی اضطراری و مصونسازی فوری آسیبپذیری سایبری زیرساختهای حیاتی و مهم، تاکید و تمرکز بر عملیات تضمین تداوم کارکردهای اصلی زیرساختهای حیاتی، تاکید و تمرکز بر کاهش مدیریت تهدیدات درونزا بر عملیات حفاظتی در زیرساختهای حساس و حیاتی و غربالگری حفاظتی، بازرسی و کنترل مضاعف عملیاتی از زیرساختهای حیاتی و حساس از مهمترین اولویتهای پدافند غیرعامل پیشرو است.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور بازدارندگی دفاعی، تسهیل مدیریت بحران، افزایش پایداری، استمرار خدمات ضروری و کاهش آسیبپذیری را از اهداف پدافند غیرعامل اعلام و تصریح کرد: سرمایههای سایبری، سرمایههای زیرساختی و فیزیکی و سرمایههای انسانی از رسالتهای اصلی پدافند غیرعامل است.
وی یادآور شد: توزیع برق، مرکز مدیریت و توزیع گاز، مرکز ترافیک فناوری اطلاعات، مدیریت توزیع آب، مراکز و کارخانههای تولیدات شیمیایی، مدیریت ترافیک شهری مرکز استان، مراکز کنترل و مدیریت راهآهن و مترو شهری، مرکز کنترل و مراقبتهای هوایی، شبکه مدیریت و کنترل هوشمند سوخت، شبکه تعاملات و تبادل دادههای بانکی، زیرساختهای بهداشتی و درمانی در حوزههای ۶ گانه زیستی و مرکز نگهداری و ذخایر استراتژیکی از زیرساختهای مهم دارای اهمیت در استانهاست.
به گزارش ایرنا، در این نشست حُکم انتصاب استاندار چهارمحال و بختیاری بهعنوان رئیس شورای پدافند غیرعامل استان با امضای سرلشگر پاسدار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح و رییس کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور تقدیم شد.