انزلی - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان اعلام کرد: از صبح امروز شنبه ۲ بالگرد آب‌پاش با ۲۰ سورتی پرواز نقاط مستعد حریق در تالاب بین المللی انزلی را آبپاشی کردند.

امیر مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق دستور استاندار گیلان سه بالگرد آب‌پاشی که از روز گذشته برای اطفاءحریق تالاب‌های انزلی و امیرکلایه ناصرکیاده لاهیجان در استان گیلان بکار گرفته شده‌اند تا پایان عملیات اطفاء در گیلان خواهند ماند.

وی ادامه داد : از این سه بالگرد ۲ مورد عملیات اطفاء حریق در تالاب انزلی و یک بالگرد هم در حوزه تالاب امیرکلایه فعال است.

وی اضافه کرد: از صبح روز شنبه تاکنون ۲۰ سورت پرواز در نقاط مستعدی که امکان شروع مجدد حریق در آنها وجود داشت انجام شده و این نقاط توسط آنها، آبپاشی شده اند.

محمد پورخوش سعادت فرماندار انزلی نیز با بیان اینکه آتش در تالاب انزلی مهار شده است، گفت : دستگاه‌های متولی (محیط زیست و منابع طبیعی) در محل مستقر هستند تا در صورت مشاهده آتش نسبت به اطفاء آن اقدام کنند.

نخستین آتش سوزی امسال در تالاب انزلی ۳۱ تیرماه روی داد که در جریان آن حدود ۱۵ هکتار از این تالاب در محدوده روستای «کوچک محله» طعمه حریق شد و حادثه دیروز نیز دومین آتش سوزی در سال جاری در این تالاب است.

تالاب بین المللی انزلی در سال ۱۴۰۰ شاهد چندین مورد آتش سوزی بزرگ بود که در آن بخش وسیعی از نیزارهای روستاهای شانگهای پرده ، روستاهای طالب آباد، لیجارکی و منطقه چراغ پشتان انزلی طعمه آتش شدند که همه این حریق ها به قصد تصرف اراضی و توسط سودجویان انجام شد.  

 در سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد. این تالاب بین المللی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.  

تالاب انزلی سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. همچنین سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده‌ و جزو تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور و  از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.  

تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شناخته شد و مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر  و سالانه پذیرای مسافران بی‌شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.