قم-ایرنا- فرماندار قم گفت: قم در توسعه صنعت کفش جایگاه خوبی دارد و ۷۰ درصد صادرات کفش ایران از این شهر است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی استانداری قم، عباس ذاکریان در گفت‌وگویی افزود: صنعت کفش در رونق مشاغل خرد و خانگی تاثیری زیادی دارد و از آن حمایت می شود. 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سفر دی‌ماه سال گذشته رییس جمهوری به قم، افزود: در قالب این سفر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای قم پیش‌بینی شد که تا چند روز قبل ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافت و این مصوبات برای سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ است که امید می‌رود با قول مساعد ۵۰۰ میلیارد تومان تا پایان شهریور تخصیص یابد.

وی تصریح کرد: قرار شد تا پایان سال همه اعتبارات اختصاص یابد و در این‌باره مدیریت استان بسیج شده‌اند تا مجدد مشکلات احصا شود تا در سفر دوم نیز ره‌آورد خوبی داشته باشیم، البته مصوباتی در این سفر اخذ شد که ارزش ریالی بسیار زیادی داشت.

ذاکریان عنوان کرد: در هفته دولت ۱۸۱ پروژه بااعتباری بالغ‌بر هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افتتاح شد که بخشی از پروژه‌ها ویژه شهرداری بود و شامل ۴۰ پروژه شهری  با اعتبار یکهزار میلیارد تومان بوده است.

وی بابیان اینکه در سه بخش شهرستان قم شامل خلجستان و سلفچگان و مرکزی مصوباتی پیگیری شد، خاطرنشان کرد: در این خصوص دو بخش خلجستان و مرکزی شاهد دو سفر استاندار برای پیگیری مصوبات بوده و در این‌باره تصمیمات خوبی گرفته شد.

فرماندار قم با تأکید بر اینکه در بخش مرکزی ۷۶ مصوبه داشتیم که ۳۹ مورد آن اجرا شده و ۱۷ مورد در دست اقدام است و ۲۰ مورد مقدمات را می‌گذراند، ادامه داد: همچنین در خلجستان ۲۵ مصوبه داشته‌ایم که ۱۲ مورد اجراشده و ۱۲ مورد در دست اقدام است.

وی اظهار داشت: سلفچگان نیز ۶۷ مصوبه داشته که ۲۳ مورد آن اجرا شده و ۴۱ مورد در دست اقدام است و سه مورد اقدام نشده، درمجموع ۱۶۸ مصوبه برای این سه بخش داشته‌ایم که ۷۴ مورد اجرا شد و ۷۰ مصوبه در دست اقدام بوده و ۲۴ مصوبه هنوز اجرایی نشده است.

ذاکریان با اشاره به اینکه برخی از مصوبات که اجرا نشده مشکلات قانونی داشته و دلایل را شفاف به مردم اعلام می‌کنیم، اما از همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات نیز استفاده می‌شود گفت: در بخش مرکزی بازنگری طرح هادی مبارک‌آباد در دست اقدام قرار گرفت که مشکلی چندساله برای الحاق اراضی اطراف روستا به شمار می‌رفت و با بازنگری مشکلات قابل‌توجهی از ساکنین حل می‌شود.

فرماندار قم بیان کرد: الحاق کارگاه‌ها و واحدهای درودگری در اطراف روستای لنگرود نیز در دستور کار گرفت، از طرفی با اقدامات مؤثر اختلاف چندین ساله بین اهالی روستای کوه سفید و معدن در این منطقه رفع شد.

وی عنوان کرد: آب‌رسانی به ۱۲ روستای دهستان قمرود با همراهی آب و فاضلاب و تخصیص اعتبارات و تحقق نهضت ملی مسکن در قنوات با آغاز مجتمع ۶۰ واحدی و رایزنی در اخذ زمین بیشتر از دیگر اقدامات در هفته دولت است.

ذاکریان تصریح کرد: خلجستان، پرترددترین جاده‌ها را دارد و تصادفاتی در سه‌راهی باغ یک داشتیم که نقاط حادثه‌خیز شناسایی شد و احداث زیرگذر در جهت کاهش تصادفات در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: تعریض محور دستجرد با اعتبارات تخصیص‌یافته و تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه‌کاره بخشی از اقدامات است، در حال حاضر ۹۵ درصد جمعیت قم، شهری است و بودجه روستاها کاهش‌یافته و اصلاح این بحث نیاز به قانون دارد.

فرماندار قم خاطرنشان کرد: دراین‌باره رایزنی‌هایی انجام‌شده تا در قانون بودجه سال آینده این موضوع اصلاح شود و بودجه خوبی برای روستا در نظر بگیریم تا بتوانیم مهاجرت معکوسی را با توسعه روستاها داشته باشیم.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور و کلان‌شهرها حمل‌ونقل عمومی است، دراین‌باره دو دغدغه جدی در مورد مترو و منوریل وجود داشت که در سفر رییس جمهور تعیین تکلیف شد.

ذاکریان گفت: در تأمین ناوگان مترو از چین قرار شد ۸۰ واگن به متروی قم اختصاص یابد اما عملیاتی نشد، اگر برای تست فاز یک مترو تأمین ناوگان شود، این بخش راه‌اندازی می‌شود.

وی در مورد تأمین اتوبوس افزود: بین سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نو خریداری و حدود ۱۰۰ اتوبوس بازسازی اساسی شد، با توجه به تحریم‌ها با مشکلاتی برخوردیم و چاره‌ای جز نوسازی اتوبوس‌ها نداشتیم، دراین‌باره ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نو خریداری‌شده و در اختیار شهروندان قرارگرفته است.

فرماندار قم بیان کرد:۱۰۰ دستگاه اتوبوس بازسازی‌شده به همراه اتوبوس‌های خریداری‌شده، ۲۵۰ دستگاه اتوبوس می‌شود و در سفر دوم رییس جمهوری رایزنی برای خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس دیگر در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به دیگر پروژه‌ها عنوان کرد: در سلفچگان ساماندهی سایت دفن پسماند صنعتی معروف به ۱۸ هکتاری در دستور کار قرار گرفت، همچنین بهسازی ورودی اصلی روستای قلعه چم با ۳ میلیارد تومان اعتبار و بهسازی روستای عنایت بیک با وسعت ۸۰۰ مترمربع و ۷.۵ میلیارد تومان اعتبار و حل مشکل ۲۰ هکتاری شهر سلفچگان ازجمله این پروژه‌هاست.

وی در مورد ساماندهی ریل‌های متروکه گفت: ۷ کیلومتر کنار بلوار امام رضا(ع) ریل متروکه رها شده بود و ۸ کیلومتر ریل از ایستگاه مرکزی تا ایستگاه جمکران وجود دارد که هیچ قطاری از آن عبور نمی‌کند، یکی از خواسته‌های طولانی‌مدت مردم جمع‌آوری ریل‌ها بود که باهمت مجموعه مدیریت استان جزو مصوبات قرار گرفت و شهرداری پای‌کار آمد.

فرماندار قم افزود: ۸ کیلومتر ریل موازات بلوار امام رضا(ع) جمع‌آوری شد و حذف ریل از پشت مصلی تا تقاطع هنرستان شروع‌شده و تا جمکران جمع‌آوری می‌شود.

وی همچنین در مورد تمهیدات لازم در خصوص اربعین و حضور زائرین در قم بیان کرد: زائران از کشورهای شرقی و برخی از استان‌ها حضور چندروزه در قم خواهند داشت و ستاد استانی اربعین بحث‌های اصلی اسکان زائران را به عهده دارد و تمرکز اصلی روی جمکران است و مصلی قدس و مساجد و تکایا نیز آماده می‌شوند.