به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم «همگام با اربعین، همراه با فناوری» که برای ارائه خدمات بهتر در راهپیمایی اربعین برگزار شد، گفت: پیادهروی اربعین یک رویداد بینالمللی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و به همین دلیل باید برای ابعاد گوناگون آن برنامهریزی کرد. این مراسم جای خود را در سنوات اخیر باز کره است و هر کمکی که از دست هر فردی بربیاید برای این رویداد انجام میدهد.
وی افزود: دولت تمام قد ایستاده تا تمام ظرفیتهایی که در حوزه فناوری وجود دارد را پای کار بیاورد تا سفر به کربلا را برای زائران راحت کند و این رویداد به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
سفر پنج میلیون نفر به کربلا
زارعپور تاکید کرد: هفته گذشته ریاست جمهور تاکید کرد که ظرفیتها بسیج شوند و این سفر بدون مشکل انجام شود. در ۲ سال تاخیر به دلیل کرونا این سفر انجام نشده و امسال پس از این دوری، تصمیم داریم این سفر به خوبی انجام شود. پیشبینیها حاکی از این است که امسال حدود پنج میلیون نفر به این سفر میروند و سختیها نیز کمی بیشتر است.
وی افزود: ما به عنوان خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور قصد داریم امسال با یکسری خدمات فناورانه ظرفیتهای مردم را انسجام ببخشیم و با ابزار فناوری بتوانیم سفر را برای زورا امام حسین (ع) تسهیل کنیم. امسال کار متفاوتی انجام میدهیم تا ارائه خدمت فناورانه به زوار ارتقا یابد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: سالهای گذشته انتظار این بود که اینترنت تامین شود و رومینگ برقرار باشد اما اکنون ظرفیتهای بسیاری خوبی در حوزه خدمات و سرویس وجود دارد که میشود از آنها استفاده کرد و سفر را برای زوار شیرین کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم سال به سال بتوانیم ابزارهای فناورانه را توسعه بدهیم تا بتوانیم از زمان برنامهریزی برای سفر به اربعین تا بازگشت از این سفر، تمام خدمات مورد نیاز را ارائه بدهیم.
بستههای فناورانه اربعین اطلاع رسانی شوند
زارعپور خاطرنشان کرد: امسال زیرساخت و اینترنت پر سرعت را فراهم و تلاش زیادی کردیم. تلاش ما بر این بود که اینترنت پرسرعت را در طول مسیر با فیبرنوری به دست زورا برسانیم اما به امسال نرسید و امیدواریم در سالهای آینده با کمک دولت عراق این اتفاق رخ دهد و در طول مسیر بتوانند اینترنت رایگان را نیز فراهم کنند.
وی افزود: چند مسئله باید از سوی وزارت ارتباطات پیگیری شود. اول اینکه سرویسهای ارائه شده از سوی شرکتها باید به شکل مناسب و در قالب بستههای فناورانه اربعین برای مردم اطلاعرسانی شود تا بدانند در این مسیر چه خدماتی برایشان در نظر گرفته شده است.
زارعپور افزود: مسئله بعدی این است اطلاعاتی که در اختیار حاکمیت است و اپلیکیشنهای ارائه دهنده خدمت در اربعین به آن نیاز دارند، منعکس و از سوی ما پیگیری شود و نکته سوم مشاهده ظرفیتهایی است که در میان هر کدام از اپلکیشنها و پلتفرمها وجود دارند اما اپلیکیشن دیگر از آن بیاطلاع است. تبادل سرویس و اطلاعات بین دوستان حاضر در جلسه مهم است تا بتوانند در کنار یکدیگر پیشرفت کنند.
اینترنت رایگان در کربلا برای زوار اربعین
در ادامه مراسم «امیر محمدزاده لاجوردی» معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در مرزهای مختلف کشور که زوار از طریق آن به کربلا سفر میکنند، سایتهای ارتباطی احداث کردیم ضمن این که بالن ارتباطی سمت مهران نیز برقرار است تا اینترنت به صورت بیسیم (WIFI) در اختیار زوار قرار بگیرد.
وی افزود: از نجف تا کربلا در سه شهر رایگان وجود دارد و در کربلا ۲۰ موکب قرار دارند که اینترنت رایگان بر بستر وای فای برای زوار برقرار است.
در این مراسم شرکتهای حوزه فناوری به بحث و تبادلنظر با وزیر ارتباطات پرداختند و درباره خدماتی که قرار است ارائه دهند صحبت کردند.