به گزارش ایرنا، جعفر قادری یکشنبه در نخستین همایش و نمایشگاه «هفت گوهر سنگ پارسی» در جوار آرامگاه سعدی شیراز اظهار کرد: تلاش ما بر این بوده که در حوزههای گردشگری و صنایعدستی خلأهای قانونی را پُر کنیم.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح حمایت از بافتهای فرسوده را مصوب کردیم و در مجلس نهم هم دو طرح دیگر حمایت از هنرمندان صنایعدستی و طرح حمایت از بافت تاریخی و فرهنگی را مطرح کردیم که این طرحها در مجلس دهم تبدیل به قانون شد.
قادری اضافه کرد: طرح اصلاح قانون حمایت از بافتهای پیرامون حرم مطهر را دنبال کردیم که کلیات این طرح در مجلس مصوب شده اما برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگشت؛ امیدواریم با اصلاح این قانون بتوانیم در هرکدام از شهرهای مذهبی، صندوقی برای حمایت از بافتهای تاریخی اطراف حرم داشته باشیم.
وی به طرح تسری مزایای شهرکهای صنعتی به شهرکهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: بنده اصرار داشتم شهرکها و مجتمعهای گردشگری هم به این طرح اضافه شود که متاسفانه در مرحله اول موفق به تصویب نشدیم اما با پیگیریهای مستمر مجلس را قانع کردیم تا شهرکها و مجتمعهای گردشگری هم به این طرح اضافه شود.
این نماینده مجلس گفت: چند هفته قبل به اتفاق اعضای کمیسیون جهش تولید بازدیدی از بخشهای صنایعدستی استان اصفهان داشتیم و هنرمندان این شهرستان هم گلههایی داشتند. این هنرمندان محدودیتهای بسیاری در بحث صادرات و واردات محصولات خود داشتند و حتی مسایل و موضوعات گمرکی برای آنها مشکلات عدیده ای ایجاد میکند.
وی بیان داشت: هرچند در دو سال پایانی مجلس هستیم و امکان دارد طرحهایی به این دوره از مجلس نرسد اما برخی پیشنهادها را میتوانیم به عنوان طرح مستقل مطرح و به قانون تبدیل کنیم. هرچند در دوره بعدی هم طرحهایی که از این دوره باقی مانده در نوبت بررسی خواهند گذاشت.
قادری به ظرفیت استان فارس در عرصه گوهرسنگ اشاره کرد و یادآور شد: بنابراین نمایندگان میتوانند نگرانیها و دغدغهها در بخش گوهرسنگها و سایر بخشهای صنایع دستی و گردشگری را تبدیل به طرح کنیم تا از این طریق خلأها و مشکلات قانونی برطرف شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که اگر این مشکلات را حل کنیم ظرفیتهای بسیار خوبی برای استفاده از حوزههای مختلف صنایع دستی وجود دارد. ما هم از نیروهای خلاق و مبتکری در عرصه صنایعدستی و گوهرسنگ بهره میبریم و هم فرصتهای متعددی برای استفاده از این ظرفیتها برای ما در استان فراهم میشود.
وی با اشاره به جام جهانی قطر گفت: در بهرهگیری از این فرصت برای رونق صنایع دستی، اگر اقداماتی صورت گیرد حتما میتوانستیم از مواهب این رویداد جهانی بهره ببریم. البته فرصتهای فراوانی پیش رو ما است که امیدواریم رهآورد برگزاری این رویدادها این باشد که تعامل و ارتباطی بین مسئولان اجرایی، قانونگذاران، فعالان و هنرمندان برقرار شود.
نخستین «همایش و نمایشگاه هفت گوهر سنگ پارسی» یکشنبه در مرکز همایشهای بوستان واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدی برگزار شد.
هدف از برگزاری این رویداد معرفی ابوریحان بیرونی به عنوان دانشمند گوهرشناس، گسترش صنعت گوهرشناسی و اشتغالزایی در این عرصه است.
از نگاه برخی کارشناسان، ابوریحان اولین دانشمند گوهرشناس ایرانی است که گوهرسنگها را طبقهبندی کرده است؛ شخصیت این دانشمند بیشتر در نجوم برجسته شده، اما در این رویداد شخصیت این دانشمند بزرگ از نظر جواهرشناسی به شهر، کشور و حتی به جهان معرفی خواهد شد.