قشم - ایرنا - سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از خلق و تولد ۲۴ ایده نوآورانه در حوزه توسعه کسب و کارهای محلی و فرهنگی در نخستین هم‌آفرینی جزیره قشم خبر داد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه ازاد قشم، حجت الاسلام سعید آخوندی اظهار داشت: هم‌آفرینی قشم با هدف نوآوری در عرضه محصول یا خدمات گردشگری، فرهنگی و اجتماعی منطبق بر فرهنگ بومی جزیره شکل گرفته است.

وی ادامه داد: از اهداف اصلی این هم‌آفرینی، گردهمایی و تعامل گروه‌های مختلفی از شهروندان در حوزه‌های مختلف است تا بتوانند تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک بگذراند و در توسعه جزیره قشم سهیم باشند.

به گفته حجت‌الاسلام آخوندی، هم آفرینی‌های قشم متشکل از کارگاه های بَرخط (آنلاین) و رویدادهای حضوری محل دیدار و گفت‌وگوی جوانان با استعداد و نخبه جزیره و تعامل با مسوولان برای اجرایی کردن ایده‌های نوآورانه است.

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در نخستین رویداد ۲۴ ایده نوآورانه از طرف جوانان جزیره به عرصه ظهور رسید.

وی تصریح کرد: این ایده‌ها عمدتا در راستای توسعه میراث گرانقدر صنایع دستی جزیره، خدمات گردشگری، تفریحی و اقامتی و ارتقای خدمات الکترونیک و مجازی گردشگری قرار دارند.

حجت‌الاسلام آخوندی یادآور شد: براساس دستورات رییس محترم هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، هدف نخست ما توسعه حوزه فرهنگی و گردشگری با استفاده از مشارکت فعال جامعه محلی می‌باشد و هم‌آفرینی این فرصت را فراهم می‌کند.

به گفته وی، هم‌آفرینی جزیره قشم در ابتدای راه قرار دارد و با امتداد این مسیر و برگزاری رویدادهای متوالی آینده روشنی در انتظار جزیره خواهد بود.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.