خضر کاک درویشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مرز «تمرچین» پیرانشهر امسال برای نخستین بار است که به عنوان یکی از گذرگاه های رسمی زائران اربعین اعلام شده، افزود: در حرکتی جهادی از طریق مجموعه شهرستان و با پشتیبانی مدیریت استان این مرز هم اکنون به طور کامل برای پذیرش زائران اربعین مهیا شده است.
وی اضافه کرد: از ۲۰ روز پیش و پس از اعلام اینکه این مرز به عنوان مرز رسمی تردد زائران اربعین اعلام شد، برای تجهیز همه امکانات در این شهرستان و مرز تمرچین ۱۴ کمیته مختلف با مشارکت و حضور دستگاه های اجرایی و خدمات رسان تشکیل و با برگزاری جلسات مختلف وظایف هر کمیته مشخص شد.
۲۵ هکتار پارکینگ برای استقرار خودروهای زائران دایر شده است
فرماندار پیرانشهر اظهار کرد: برای رفاه حال زواری که با خودرو شخصی قصد ورود به این شهرستان را دارند در ابتدای شهر ( کارخانه قند) پارکینگی به وسعت ۲۵ هکتار به ظرفیت ۱۱ هزار دستگاه خودرو ایجاد شده است که زائران می توانند خودروهای خود را در این پارکینگ قرار داده و سپس از طریق خودورهایی که پیش بینی شده است پس از طی ۱۶ کیلومتری به یادمان شهدای پیرانشهر و از آنجا به مرز تمرچین انتقال پیدا کنند.
کاک درویشی با بیان اینکه در محل پارکینگ خودروها موکبی توسط عاشقان ابا عبدالله حسین (ع) شهرستان پیرانشهر برای استراحت و پذیرایی از زوار ایجاد شده، افزود: در محل یادمان شهدای پیرانشهر در نزدیکی مرز تمرچین نیز موکبی ایجاد شده است که آماده پذیرایی از زائران است.
وی با بیان اینکه ۲ موکب دیگر نیز با همکاری دیگر دستگاه های اجرایی از جمله بنیاد مستضعفان نیز در پایانه مرزی تمرچین دایر شده، ادامه داد: تمامی امکانات لازم از جمله آب، برق، اینترنت، مخابرات حمام و سرویس های بهداشتی سیار نیز در این موکب ها ایجاد شده است.
تجهیز محورهای تردد زائران اربعین
کاک درویشی یادآور شد: برای تسهیل در تردد زائران مسیرهای نقده - پیرانشهر و پیرانشهر - تمرچین با استفاده و مشارکت ۳۵ دستگاه ماشین آلات تیم های راهداری اعزامی از استان های آذربایجان شرقی و اردبیل به میزان ۱۰ کیلومتر در نقاطی که لازم بود آسفالت و خط کشی شده و با حذف نقاط و پیچ های حادثه ساز این محورها شانه سازی و تعریض شده است.
وی افزود: با همکاری شرکت آب و فاضلاب نیز تانکرهای حاوی آب آشامیدنی سالم در مناطق مختلف مرز ، مسیرها و پایانه مرزی دایر و برای رفاه حال زوار ۸۸ چشمه سرویس بهداشتی ثابت و سیار و حمام نیز در محل پایانه و موکب ها و تعداد زیادی نیز آبسردکن در محل این پایانه دایر شده است.
شمار گیت های مرزی ۵ برابر شده است
فرماندار پیرانشهر زمان خروج زائران از مرز را همه روزه از ساعت هفت صبح تا ۱۸ عصر اعلام و تاکید کرد: برای تسهیل در ورود و خروج زائران از مرز نیز تعداد گیت ها از هشت به ۳۸ عدد افزایش یافته و زمان تشریفات مرزی سعی شده است به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه طرف عراقی از آمادگی کامل برای پذیرایی و انتقال زائران اربعین برخوردار است، یادآور شد: زائران پس از عبور از مرز با خودروهایی که با همکاری اقلیم کردستان عراق از قبل تهیه و هماهنگ شده؛ در مدت هشت ساعت به «الحسینیه» بغداد انتقال پیدا خواهند کرد.
کاک درویشی اضافه کرد: بی شک یکی از مزایای مرز تمرچین علاوه بر کوتاه بودن مسافت آن داشتن آب و هوای مناسب و خنک است که این مسیر را برای زائران به ویژه زائران شمال غرب کشور جذاب و لذت بخش تر می کند.
وی بیان کرد: فضای شهرستان پیرانشهر نیز که امسال برای نخستین بار است پذیرای زائران اربعین می شوند، بسیار خوب بوده و مردم این منطقه با هماهنگی های لازم با زدن موکب و فراهم ساختن امکانات مورد نیاز، خود را آماده پذیرایی شایسته از این زوار کرده اند.
فرماندار پیرانشهر تاکید کرد: مرز تمرچین، از فردا دوشنبه، ۱۴ شهریورماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.