سرهنگ «عادل حیدری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این موکب به مدت یک هفته است که راه اندازی شده و تا پایان شهریورماه و پیاده روی های اربعین به صورت شبانه روزی در مرز رسمی خسروی خدمات مختلفی به زائران ارائه می کند.
وی اظهار داشت: در این موکب ضمن اجرای برنامه های فرهنگی، خدمات بهداشتی نیز ارائه خواهد شد و اقامه نمازهای جماعت و پذیرایی از زائران با وعده های غذایی مختلف صبحانه، ناهار و شام با استقرار آشپزخانه و پخت غذا در وعده های مختلف نیز از دیگر برنامه های این موکب برای خدمات رسانی به زائران است.
فرمانده تیپ ۷۱ پیاده مکانیزه ابوذر گفت: شرایط اسکان بیش از ۱۰۰ نفر نیز در محل این موکب واقع در مرز رسمی خسروی برای زائران فراهم شده است.
سرهنگ حیدری ادامه داد: همچنین نیروهای ارتش علاوه بر حضور در موکب ها در کنار دیگر نیروهای مسلح در برقراری امنیت نیز ایفای نقش می کنند.
وی گفت: پیاده روی اربعین از بزرگترین رویدادهای مهم جهان است که ابعاد بزرگ فرهنگی، دینی و مذهبی و معنوی فراوانی دارد.
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی د ر شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.