دکتر «تورج شیرزادیان» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از نیازهای بیماران سی اف تسهیل در مصرف داروهای موردنیازشان است که دستگاه فوق این امر را میسر می سازد.
وی اظهار داشت: ارزش تجهیزات یاد شده بیش از ۱۴میلیارد ریال برآورد می شود.
به گزارش ایرنا، نبولایزر یا ریزپاش وسیلهای برای رساندن دارو به قسمتهای مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق است، این درمان بخصوص در وضعیتهایی مانند برونشیت و آسم شدید بسیار مؤثر است و به دلیل سریع بودن تأثیر دارو و جلوگیری از تأثیر دارو بر بافتهای دیگر بدن بسیار مورد توجه است.
در استان کرمانشاه تاکنون ۸۰ بیمار مبتلا به سی اف شناسایی شده در حالی که گمان میرود تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر از این تعداد هم باشد چرا که تشخیص بیماری سی اف دشوار است و نیاز به پزشک متخصص و امکانات موردنیاز دارد.
سیاف چیست؟
سی اف یا «سیستیک فیبروز» از بیماریهای ژنتیکی به شمار میرود که شایعترین بیماری دستگاه تنفسی نیز شناخته میشود؛ مهمترین عضوی که در این بیماری درگیر میشود ریه است به گونهای که بیش از ۹۰ درصد از این بیماران به علت مشکلات پیشرفته ریوی دچار آسیبهای جدی میشوند.
ریه این بیماران برخلاف افراد سالم قادر به رقیق کردن ترشحات موجود در راههای هوایی ریه نیست و برهمین اساس ترشحات غلیظ در ریهها جمع شده و این تجمع از ترشحات باعث انسداد راههای هوایی ریه و در نهایت باعث صدمه زدن به آن میشود.
به گفته پزشکان، با گذشت زمان و عدم کنترل بیماری عفونت هم به این ترشحات اضافه شده و منجر به آسیب و التهاب بیشتر ریه میشود.
این بیماران به علت ناتوانی در جذب ویتامینهای محلول در چربی به صورت روزانه ویتامینهای «کا»، «دی»، «ای» و «آ» مصرف کرده و برای جذب ویتامین و مواد معدنی در هر وعده چهار تا پنج کپسول آنزیم «کرون» استفاده میکنند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.