به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سعید سرکار روز یکشنبه در ابتدای آیین معرفی منتخبان هفتمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران در سخنانی با ارائه گزارشی از هفت دوره گذشته این برنامه تصریح کرد: در طول این هفت دوره از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۳۰۶ سرآمد علمی از کل کشور داشته ایم.
دبیر فدراسیون سرآمدان ایران در این برنامه که با حضور وزیر علوم و معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شد، افزود: این نشان میدهد برخی افراد در چندین دوره به عنوان سرآمد معرفی شده اند.
سرکار با بیان اینکه سرآمدان علمی کشور بر اساس امتیازات کسب شده انتخاب و معرفی میشوند تصریح کرد: تاکنون و طی هفت دوره گذشته ۲۸۱ سرآمد مرد و ۲۵ سرآمد علمی زن بودهاند.
وی همچنین گفت: طی هفت دوره برگزاری برنامه سرآمدان ۱۰ نفر در همه دورهها، ۱۱ نفر در ۶ دوره، ۱۵ نفر در پنج دوره و ۱۹ نفر در چهار دوره و در آخر ۱۳۸ نفر در یک دوره حضور داشته اند.
رییس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تصریح کرد: طی هفت دوره گذشته سرآمدان علمی ایران دانشگاه صنعتی شریف با ۴۸ هزار و ۳۰۳ امتیاز رتبه اول، دانشگاه تربیت مدرس با ۲۹ هزار و ۱۸۸ امتیاز دوم و پژوهشگاه دانش های بنیادی با ۲۰ هزار و ۲۶۴ امتیاز رتبه سوم را کسب کرده اند.
سرکار با بیان اینکه دانشگاه تهران میان دانشگاهها و مراکز علمی بیشترین تعداد سرآمد را در طول دورههای گذشته داشته، افزود: تاکنون از ۲۵ استان کشور ما سرآمد علمی داشته ایم.
دبیر فدراسیون سرآمدان علمی همچنین میزان هزینهکرد مالی هفت دوره معرفی و حمایت از سرآمدان علمی کشور را ۵۱.۵ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: از یکهزار و ۱۹۲ سرآمد و غیر سرآمد حمایت شکل گرفته، به طوریکه ۲۳ میلیارد تومان برای ۴۸۳ پژوهشگر پسادکتری و ۱۸ میلیارد تومان برای ۲۵۳ سرآمد علمی صرف شده است.
وی بیشترین امتیاز کسب شده طی هفت دوره گذشته انتخاب سرآمدان کشور را مربوط به دانشگاه صنعتی شریف، مرکز پژوهشگاه دانش های بنیادی و دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد.
در ادامه این برنامه از ۱۷ سرآمد علمی منتخب سال ۱۴۰۱ تجلیل به عمل آمد.
براساس این گزارش، فدراسیون سرآمدان علمی ایران سالانه، تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشور را به عنوان سرآمد علمی انتخاب و به آنها گرنتهای (کمک هزینه) پژوهشی، آزمایشگاهی و امتیاز جذب محقق پسادکتری اعطا میکند.