اراک - ایرنا - ایده تولید محلول دهان شویه بر پایه استفاده از عصاره انار برای مقابله با طیف وسیعی از بیماری های دهان و دندان توسط پژوهشگر نوجوان استان مرکزی ارایه شد.

پژوهشگر نوجوان استان مرکزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بروز بیماری‌های شایع دهان و دندان همواره بستری برای تولید و توسعه فناوری‌ها و محصولات فناورانه بوده است.

«یاسمن عین القضاتی» افزود: تمرکز بر راهکارهای مبتنی بر استفاده از محصولات سالم، همواره در کانون توجه مصرف کنندگان این محصولات در سراسر دنیا قرار داشته‌ است.

وی ادامه داد: بر این اساس در سال های اخیر مفاهیمی مانند استفاده از محصوالت غذایی و دارویی سالم بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌ است.

این پژوهشگر نوجوان استان مرکزی خاطرنشان کرد: اسید الاژیک به عنوان یکی از ترکیبات بسیار فعال زیستی موجود در انار است و در عصاره‌ پوست این میوه وجود داشته و تاثیرات بسزایی را روی میکروارگانیسم های مختلف می گذارد.

عین القضاتی افزود: گزارش‌هایی در خصوص ترکیب‌های فنولیک و به خصوص پونیکالاژین (Punicalagin )به دست آمده از پوست انار وجود دارد که بیانگر خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی در شرایط موجود زنده و آزمایشگاهی ( In vivo و  In vitro ) است.

وی ادامه داد: پس از آزمایشات متعدد انجام شده، این محصول بر پایه بکارگیری تکنیک میکروکپسولاسیون و جهت کپسوله کردن ماده موثره انار تولید شد و از این طریق، خواص تشدید شده آنتی باکتریالی و نیز ماندگاری کیفیت آن حاصل شده‌ است.

این پژوهشگر نوجوان استان مرکزی افزود: در واقع این مکانیسم با ایجاد یک پوسته به دور مواد موثره انار، مانع از فراریت آن شده و به افزایش میزان نگهداری آن کمک قابل توجهی می‌کند.

عین القضاتی اظهار داشت: قابلیت‌های شگرف محلول حاصل در درمان بیماری‌هایی همچون آفت ها، پالک های دهانی و دندانی و تاثیر قابل توجه در سفید کردن دندان ها نیز به اثبات رسید.

وی گفت: با انجام این پژوهش می‌توان به صورت جدی به چشم اندازهای ورود یک دهان شویه بر پایه یک میوه بومی کشور ایران و با قابلیت حضور جدی  در بازارهای بین المللی پرداخت که علاوه بر حل بیماری‌های عمومی دهان و دندان، در ارتقای توانمندی های نظام درمانی برای مقابله با این ویروس خطرناک موثر واقع شود.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت از قطب های مهم صنعتی و کشاورزی کشور است.