به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی نوشت: بیش از ۲.۲ میلیون مایل (حدود ۳.۵ میلیون کیلومتر) مسیر لولهکشی آب آشامیدنی در کشور پوسیده شده اند و ۱۴۵ هزار تصفیهخانه آب نیز رو به خرابی است.
به گزارش انجمن مهندسان عمران آمریکا، در هر ۲ دقیقه، یک لوله در نقطهای از تاسیسات لولهکشی آب و فاضلاب این کشور ترک برمیدارد.
در گزارش سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا نیز آمده است: به طور میانگین ۱۴ درصد آب تصفیه شده از تاسیسات آبرسانی هدر میرود، این در حالی است که برخی تصفیهخانهها هدر رفت بیش از ۶۰ درصدی را گزارش میکنند.
براساس گزارش رسانه ها،بحران آبی که اکنون در شهر جکسون رخ داده است حاصل سالها بیتوجهی و اهمالکاری دولتها و مقامهای محلی است. مدتها است که مردم این شهر باید آب به ظاهر تصفیه شده را به علت احتمال آلودگی، قبل از مصرف بجوشانند.
به گفته «تیت رویز» (Tate Reeves) فرماندار ایالت می سی سی پی، فرایند تعمیر آسیبهای وارده به زیرساختها و تاسیسات تصفیه آب شهر جکسون ممکن است سه تا چهار ماه طول بکشد.
این درحالی است که سیانان روز گذشته در گزارشی نوشت: پس از گذشت یک هفته بیآبی و بحران آب آشامیدنی برای هزاران نفر ساکنان شهر جکسون، مدیر آژانس مدیریت اضطرار فدرال آمریکا اعلام کرده است که هنوز مشخص نیست تعمیر تصفیهخانه این شهر چه مدت دیگر طول خواهد کشید.
هفته گذشته پس از ورود سیلاب به تصفیهخانه مرکزی شهر جکسون مقامهای محلی و فدرال این منطقه اعلام وضعیت اضطراری کردند و از آن زمان دسترسی مردم شهر به آب تنها از طریق بطریهای آب آشامیدنی و تانکرهای آب غیر خوراکی است که در سطح شهر توزیع میشوند.
در این میان گزارشها حاکی از صفهای طویل مردم برای دریافت آب است.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: کمبود بودجه برای هزینههای تعمیر و نگهداری تاسیسات آب و فاضلاب تنها مختص شهر جکسون و ایالت میسیسیپی نیست و دیگر ایالتهای آمریکا نیز با این مشکل روبهرو هستند به طوریکه مقامهای محلی در زمانهایی ناچار به رفع آسیب دیدگیها به صورت سطحی هستند چرا که بودجه لازم برای راهکارها و امکانات اصولی و بلند مدت وجود ندارد.
مدیر یک تصفیه خانه در شهر «نیواورلئان»، میگوید: شرایط به گونهای است که بخش وسیعی از منابع مالی صرف تعمیرات اضطراری میشود و لولهها به حدی پوسیدهاند که ممکن است یک روز پس از تعمیر دوباره دچار آسیب شوند.
در بخشهای دیگر آمریکا از جمله مناطق شمالی شهر «دیترویت» بزرگترین شهر ایالت میشیگان همچنین در «نیوآرک» پرجمعیتترین شهر ایالت نیوجرسی نیز طی ماه گذشته قطعی آب آشامیدنی ناشی از خرابی تاسیسات گزارش شده است.
وال استریت ژورنال گزارش کرده است: اعلام خرابی در تاسیسات آبی و تصفیه خانهها و همچنین توصیههای مربوط به جوشاندن آب تصفیه شده دیگر برای آمریکاییها عادی شده است.
مشکلات در زیرساختهای آبی آمریکا درحالی است که این کشور با خشکسالی و طوفانهای شدید ناشی از تغییرات اقلیمی و همچنین تورم و رکود اقتصادی دست و پنجه نرم می کند.
گاردین نیز امروز (دوشنبه) در گزارشی نوشت که به نظر میآید زیر ساختهای آب و فاضلاب آمریکا در شرایط آبوهوایی کنونی دیگر کارایی لازم را ندارد.
وال استریت ژورنال با اشاره به بخشهای مختلفی که بودجههای دولتی و مالیاتهای مردم در آنها هزینه میشود ادامه داد: برخلاف زیر ساختهای شهرسازی مانند پلها و جادهها، مراکز تصفیه آب بودجهای از محل مالیاتها دریافت نمیکنند و بیش از ۹۰ درصد منابع مالی بخش آب و فاضلاب از طریق قبوض آب تامین میشود.
در شرایطی که تورم و بحران اقتصادی، تامین هزینههای زندگی را برای آمریکاییها دشوارتر کرده، بهای قبوض آب و سایر خدمات نیز رو به افزایش هستند، به طوریکه به گزارش اداره کار آمریکا هزینههای مربوط به آب و فاضلاب خانوارها در این کشور در طول ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد افزایش پیدا کردهاست.
این گزارش با اشاره به تخصیص ۵۵ میلیارد دلار توسط دولت بایدن برای توسعه بخش آب آشامیدنی، این مقدار را ناچیز توصیف کرد و نوشت: بنابر برآورد انجمن مشاغل آب آمریکا تعمیر و توسعه زیرساختهای آبی این کشور بیش از یکهزار میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.
تارنمای دیده بان حقوق بشر نیز با اشاره به بحران تامین آبآشامیدنی در شهر جکسون و بیان اینکه احتمالا دسترسی به آب سالم از موازین حقوق بشر در نظر گرفته نمیشود، نوشت: این بحران ممکن است برای سایر مردم آمریکا شوکه کننده باشد اما برای ساکنان این منطقه امری عادی است چرا که مردم شهر جکسون سالهاست قربانی تبعیض نژادی هستند.
جکسون بزرگترین شهر ایالت میسیسیپی با ۸۰ درصد جمعیت سیاهپوست است و آب آشامیدنی حدود ۱۸۰ هزار نفر ساکنان این شهر و حومه آن توسط تصفیه خانه او.بی.کرتیس که سالها است با مشکلات تعمیر و نگهداری روبهرو است تامین میشود.
حزب سبز آمریکا با انتقاد از سیاست های دولت بایدن در ارائه کمک های حمایتی و نظامی به اوکراین در توئیتی نوشت: مردم شهر جکسون آب آشامیدنی ندارند با این حال دولت بایدن ۱۳.۷ میلیارد دلار در اختیار اوکراین قرار میدهد و ۳۷ میلیارد دلار برای استخدام یکصد هزار افسر نیروی پلیس در نظر میگیرد. این در حالی است که مردم این شهر برای دسترسی به آب آشامیدنی تنها ۲ میلیارد دلار نیاز دارند.
بلومبرگ نیز در گزارشی به بحران آب آشامیدنی در آمریکا پرداخت و به نقل از انجمن مهندسان عمران آمریکا نوشت: سرمایهگذاری در بخش آب آشامیدنی کشور یک نیاز مبرم است.
بنابر گزارش بلومبرگ، مقامهای دموکرات شهر جکسون به منظور رفع بحران آب در این شهر ۴۷ میلیون دلار درخواست کردند، در مقابل اما مقامهای جمهورخواه میسیسیپی تنها سه میلیون دلار را در اختیار مقامهای محلی این شهر قرار دادهاند.
اختلافهای حزبی در این منطقه در روزهای ابتدایی بیآبی در شهر جکسون آشکار شد. پس از اعلام وضعیت اضطرای در این منطقه، شهردار دموکرات جکسون و فرماندار جمهوریخواه میسیسیپی در کنفرانسهای خبری جداگانه یکدیگر را به بیتوجهی به مساله آب در این شهر متهم کرده بودند.