کرمان - ایرنا - مشکلات حمل و نقل عمومی شهر کرمان آنقدر زیاد است که گویی طی سال‌های اخیر به حال خود رها مانده وگرنه مگر می‌شود براساس آمار شهر مرکز استان دیار کریمان چهار هزار و ۶۰۰ تاکسی داشته باشد اما تنها کمتر از ۲ هزار مورد فعال باشند و ۱۰۰ تا ۲۰۰ مورد آنها هم در خیابان‌ها دیده نشوند؟

به گزارش ایرنا این آمار مربوط به فعالیت تاکسی ها را رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورای شهر کرمان روز دوشنبه (۱۴ شهریور) در نشست علنی این شورا بیان کرد و این درحالی است که مشکلات این بخش کرمان تنها به تاکسی ها مربوط نمی شود و عمیق تر از این حرف هاست.

از وضعیت خدمات رسانی تاکسی ها، کمبود تاکسی و ضرورت نوسازی آنها که بگذریم مشکلات اتوبوس های درون شهری کرمان بسیار عمیق تر است؛ از کمبود و فرسودگی آنها گرفته تا نحوه مدیریت همان اتوبوس های موجود.

بارها مشاهده شده در برخی مسیرهای پرتردد حتی مدیریت زمان حرکت اتوبوس های چند خط که به طور مثال از یک خیابان یا معبر اصلی می گذرند نیز به شکل مناسب صورت نمی گیرد و اتوبوس های آن خط ها همگی پشت سر هم در یک فاصله چند دقیقه ای تردد می کنند و اگر مسافری به آنها نرسد تا یک ساعت دیگر باید منتظر اتوبوس های بعدی بماند.

مشکلات انباشت از سال های گذشته در حوزه حمل و نقل عمومی را بگذارید در کنار زمان بازگشایی مدارس که بر عمق مشکلات گذشته می افزاید و معلوم نیست در عرصه میدانی مدیریت شهری کرمان به چه راهکارهایی می خواهد برسد تا هم بخشی از انباشت مشکلات سال های گذشته را جبران کند و هم مطالبات موجود را بتواند پاسخ دهد.

به گزارش ایرنا از جمله مواردی که بیشترین وقت نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان طی روز دوشنبه را گرفت  بحث و گفت‌وگو پیرامون موضوعات مدیریت واحد شهر، مشکلات حمل و نقل عمومی با تمرکز بر نوسازی تاکسی‌ها بود؛ البته امروز بحث بر سر قیمت‌گذاری‌های نامتعارف در حوزه بلیت‌های سفر اربعین نیز در این نهاد مطرح شد.

در آستانه بازگشایی مدارس و مشکل حمل و نقل

منصور ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان با اشاره به اینکه در حوزه آمادگی سرویس حمل و نقل عمومی بویژه برای مدارس وضعیت جالبی وجود ندارد افزود: خط های واحد حمل و نقل اتوبوس که در خیلی از مناطق ۳ تا ۲ دستگاه بود هم‌اینک یک دستگاه شده و برای جابه جایی با اتوبوسی باید مردم منتظر بمانند.

وی با اشاره به اینکه رویکرد کنونی در توجه به حمل و نقل عمومی است، ادامه داد: شهرداری و مدیران حمل و نقل عمومی در شهر این ناوگان را سرو سامان دهند.

رییس کمیسیون بودجه شورا نیز اظهارداشت: با توجه به بالا رفتن هزینه‌های فعالیت‌های عمرانی و نداشتن تمرکز و برنامه‌ریزی بر روی این موضوع روز به روز کرمان به سمت نارضایتی‌های گسترده در بحث ترافیک شهری خواهد رفت.

حسین چناریان با اشاره به اینکه تعداد اتوبوس‌‎های آماده برای حمل و نقل عمومی بسیار ناچیز است، خاطرنشان کرد: در حوزه بازسازی باید با هزینه مناسب تعدادی  از ناوگان حمل و نقل موجود را فعال کنیم.

پیش بینی یک انبوه بر

 وی تاکید کرد: پیش‌بینی یک انبوه‌بر مناسب برای شهر کرمان شود و برای این مهم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

سید محمد صادق تقوی عضو دیگر ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان نیز گفت: احساس من این است که اگر سال به سال به موضوع حمل و نقل عمومی توجه می‌شد و با توجه به توسعه شهری کرمان هر سال هزینه‌ای برای آن درنظر گرفته می‌شد قطعا هم‌اینک با این اشکال های جدی مواجه نبودیم.

 وی ادامه داد: اگر قرار است به موضوع حمل و نقل عمومی به صورت مقطعی و کوتاه نگاه کنیم و به آینده و نیازهای عمومی سال‌های آتی توجه نداشته باشیم  مجدد با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این زمینه با اشاره به اینکه همت شورای ششم  برای حل موضوعات  پیرامون حمل و نقل عمومی ویژه بوده افزود:  رصد تاکسی‌های شهر  باید انجام و درصد قابل توجهی از آنها نوسازی شود.

محمدامینی زاده تاکید کرد: در ۲ سال گذشته مدارس و دانشگاه‌ها به دلیل شرایط اپیدمی کرونا غیرحضوری بود ولی هم‌اینک شرایط به گونه‌ای دیگر است و ضرورت توجه به حمل و نقل عمومی و نوسازی تاکسی‌ها پیش از پیش احساس می‌شود.

 ساماندهی تاکسی‌ها

رییس کمیسیون خدمات شهری بهداشت و محیط زیست شورای شهر کرمان نیز گفت: چهار هزار و ۶۰۰ تاکسی در سطح شهر داریم اما  کمتر از ۲ هزار مورد در خط‌ها فعال هستند و خدمات‌رسانی می‌کنند.

فتح‌الله مویدی افزود: متاسفانه از این ۲ هزار تاکسی بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ مورد را نیز در سطح شهر نمی بینیم؛ بلاخره باید چاره‌ای بیاندیشیم.

مدیریت واحد شهری

موضوع مهم دیگر مورد بحث در این جلسه مدیریت واحد شهری بود؛ رییس کمیسیون بودجه نیز با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت شهری یک خلاء قانونی وجود دارد و سال‌ ها در این زمینه منتظر هستیم و احساس نیاز داریم افزود: طبیعتا در مدیریت شهری بسیاری از دستگاه‌ها پایشان را کنار کشیدند و مردم در بسیاری از موضوعات از نظر دریافت خدمات ضرر می بینند.

چناریان ادامه داد: تا قانون مدیریت واحد شهری در کشور به نتیجه برسد، باید تدبیری اندیشید و پیشنهادی داد تا بتوانیم از حضور سایر دستگاه‌ها در ارائه خدمات به مردم استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: به طور مثال در موضوع مدیریت سگ‌های بلاصاحب همه نشانه‌ها به سمت شهرداری می‌رود  در حالی که در این موضوع سایر دستگاه‌های دارای نیز نقش دارند.

این عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان تصریح کرد: امروزه دستگاه‌های اجرایی در ارائه خدمات به مردم شهرهایی که شهرداری های آنها درآمد لازم برای  ارائه خدمات به مردم را ندارند به حاشیه رفته اند.

وی گفت: باید گروهی، شورایی و مجموعه‌ای با حضور استاندار، امام جمعه و سایر دستگاه‌ها تشکیل و هر چند وقت یکبار جلساتی برگزار تا چاره‌اندیشی برای مشکلات و عقب‌ماندگی‌های شهر انجام شود.

نرخ های متعدد در حوزه بلیت‌های سفر اربعین

سخنگوی شورا و رییس کمیسیون میراث فرهنگی و گردشگری شورای کرمان نیز در ادامه درباره مساله قیمت های متفاوت بلیت های سفر اربعین با اشاره به نرخ‌های اتوبوس‌های مسیرهای کرمان به اهواز گفت: در نرخ بلیت این مسیر از هفته گذشته تاکنون چهار بار نرخ تغییر کرده است.

محمدرضا کمساری افزود: متاسفانه این تغییر قیمت بلیت‌ها را خیلی‌ها از چشم شهرداری می‌بینند در حالی که متولی این موضوع اداره کل راهداری است و این اداره مسئول تصویب و نظارت بر نرخ نامه‌های بلیت‌های مسیرهای برون شهری اتوبوس هاست.

وی ادامه داد: قانون در موضوع نرخ نامه‌ها اجرا نمی شود و متاسفانه در سایت‌ها برای خرید بلیط هیچ سرویسی وجود ندارد ولی در ترمینال اتوبوس‌ها صف کشیده‌اند که این مردم را دچار مشکل کرده است.

بسته‌های ویژه تشویقی برای بازسازی خانه‌های قدیمی

محمد امین شمسی عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان نیز در ادامه در بخش مربوط به بازسازی خانه های قدیمی این شهر گفت: قرار بر این شده که اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری بسته‌های ویژه تشویقی برای بازسازی خانه‌های قدیمی و فضاهای میراثی تعریف کنند.

وی افزود: نمایشگاه گردشگری از پنج تا ۹ آبان برگزار خواهد شد که سال گذشته شهرداری در این نمایشگاه حضور نداشت و امسال  تاکید شده  که شهرداری در این نمایشگاه قوی‌تر وارد شود.

 مدیریت فرهنگی پارک‌های شهر

عشرت کردستانی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز نیز با اشاره به اهمیت مدیریت فرهنگی در پنج پارک اصلی شهر افزود: متاسفانه بعد از یکسال متاسفانه این اتفاق مهم در پارک‌های ما رخ نداده است.

اتمام بازسازی بازار ابوذر

مویدی عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان در در ادامه درباره وضعیت بازار ابوذر گفت: بازسازی بازار ابوذر انجام و ۹۰ درصد کارها انجام شده و تا ۲ هفته دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

لزوم بررسی ضوابط لوایح درآمدی

چناریان عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان در ادامه گفت: درخواستمان از شهرداری این است که قبل از ارائه لوایح درآمدی سال ۱۴۰۲ ضوابط و مقرارت مرتبط در کمیسیون‌های مرتبط شورا بررسی شود.

وی با اشاره به اینکه عمدتا بحث لوایح درآمدی در سه حوزه معماری و شهرسازی، اقتصادی و خدمات شهری است، ادامه داد: این لوایح همیشه با یک چالش، اعتراض و ابطال روبه رو هستند و ایجاب می‌کند لوایح را قانونمندتر، روشن تر و شفاف‌تر تعریف کنیم تا به منابع درآمدی پایدار شهرداری کمک کند.

به گزارش ایرنا همچنین در نشست عمومی شورای شهر کرمان موضوعات و درخواست‌های مردمی دیگری به بحث گذاشته و تعدادی نیز تصویب شدند. یکی از این موارد درخواست شهرداری مبنی بر خواهرخواندگی کرمان با شهر بعلبک لبنان بود که در این نشست بر محورهای شباهت این ۲ شهر تاکیدشد و این موضوع به تصویب رسید.