قزوین - ایرنا - رییس جهاد کشاورزی استان قزوین از عملیاتی شدن راهبردهای احیای دشت قزوین با محوریت کشاورزی دانش بنیان در قالب همکاری با معاونت علمی و فنآوری رییس جمهور خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ رضا افلاطونی با اعلام این خبر افزود: به دنبال این تفاهم نامه که به امضای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری و جهاد کشاورزی استان قزوین رسیده است، احیای دشت قزوین با بهره‌گیری از ظرفیت کشاورزی دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: تفاهم نامه حاضر با بهره گیری از ظرفیت دشت قزوین از حیث موقعیت اقلیمی، جغرافیایی و ایجاد زیست بوم نوآوری و افزایش سهم تولید و خدمات تخصصی، با هدف احیاء دشت قزوین تدوین شده است.
افلاطونی با بیان اینکه احیای دشت قزوین با محوریت دانش بنیان به کاهش هزینه تولید و قیمت تمام شده محصولات منجر می‌شود، گفت: بر اساس این تفاهم نامه احیای دشت قزوین با محوریت کشاورزی و با استفاده از فناوری‌های نوین و محصولات دانش بنیان، تسهیل ورود و استفاده از فناوری ها و نوآوری های نوین بومی در حوزه کشاورزی و افزایش نرخ بهره‌وری در زنجیره ارزش تولید محصولات زراعی و باغی در واحد سطح اجرایی شده و تحولی عظیم در اقتصاد کشاورزی ایجاد می‌کند.
این مسؤول تاکید کرد: در نظر داریم با آگاهی از چالش‌ها و اولویت‌های متقابل و تلاش در جهت رفع نیازها و حرکت در مسیر اولویت‌ها بستری مناسب برای شبکه سازی میان بازیگران زیست بوم کسب و کار فراهم کنیم. 
افلاطونی بخش مهم احیای دشت قزوین را حمایت از ایده‌های عملیاتی و کاربردی برشمرد و اظهار داشت: طراحی مجموعه‌ای هدفمند از خدمات یکپارچه از خلق ایده تا تولید محصول و ورود آن به بازار و خدمات تجاری سازی و پشتیبان فناور با هدف تبدیل ایده های فناورانه در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی به کسب و کارهای موفق در حوزه های استراتژیک از اولویت‌های کاری است.
رییس جهاد کشاورزی استان قزوین به محورهای همکاری امضاء کنندگان تفاهم نامه پرداخت و گفت: متولیان اجرای این تفاهم نامه مکلفند با ایجاد هم افزایی از طریق بکارگیری ظرفیت‌ها و بهره برداری از امکانات زیرساختی قانونی و همچین تامین منابع مالی مورد نیاز برای تجاری سازی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و حمایت از شتاب دهنده‌ها، سرمایه گذاران و مراکز نوآوری مسیر دستیابی به اهداف تعیین شده را تسهیل کنند.
افلاطونی خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه از زمان امضاء به مدت ۱۰ سال معتبر خواهد بود و کمیته‌ای راهبردی متشکل از یک نفر نمایندگان تام الاختیار طرف‌های تفاهم نامه پیگیر مصوبات و اجرای آن هستند.