اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر گفت: این شرکت ۵۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال طرح در راستای تحقق برنامه ۳۵ هزار مگاواتی دولت در دست اقدام دارد.

«مجتبی داودآبادی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سال گذشته به دلیل کاهش نزولات جوی و ناترازی در تولید و مصرف خاموشی‌های زیادی در کشور رخ داد که نارضایتی‌هایی را برای مردم و بخش های مختلف به خصوص صنعت و کشاورزی به دنبال داشت.

وی یادآور شد: حدود ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برق آبی در کشور وجود دارد که با کاهش نزولات جوی این ظرفیت سال گذشته از بین رفته بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر ادامه داد: امسال وزارت نیرو برنامه منسجمی پیش بینی کرده و یک برنامه کلی در دولت سیزدهم تدوین شده که ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید در برنامه ۴ ساله دولت ایجاد شود.

داودآبادی اظهار داشت: در این راستا مقرر شده که ۱۰ هزار مگاوات توسط نیروگاه‌های تجدید پذیر از جمله خورشیدی و بادی، ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع انرژی بر و سنگین و ۱۵ هزار مگاوات هم به روش‌های مختلف دیگر توسط دولت و سرمایه گذاران ایجاد شود که این مهم در نقاطی از کشور آغاز شده است.

وی گفت: بسته تدوین شده دولت ایده‌آل است و با تولید ۳۵هزار مگاوات، ناترازی تولید برای سال‌ها از بین می رود و نکته مثبت قابل توجه دیگر این طرح به کارگیری صنایع و توجه ویژه به انرژی‌های تجدیدپذیر است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای باختر افزود: در راستای تولید ۳۵ هزار مگاواتی،  یک مناقصه چهار هزار مگاواتی در سطح کشور برای انرژی‌های خورشیدی با کمک دولت برگزار شده که در فاز نخست آن یک هزار و ۲۰۰ مگاوات برنده داشته و از این میزان، برنده ۴۸ مگاوات مربوط به یک سرمایه گذار از شهرستان خمین در استان مرکزی است.

داودآبادی عنوان کرد: انتظار است سرمایه گذارانی که توان سرمایه گذاری در این حوزه را دارند از این فرصت مناسب که با شرایط خوب و تسهیلات ویژه است، استفاده کنند و برای مرحله دوم مناقصه به سایت سازمان انرژی‌های نو ایران مراجعه کنند.

وی گفت: در راستای تولید ۳۵ هزار مگاواتی برنامه تولید برق دولت باید همزمان توسعه و گستردگی شبکه هم پیش رود که برق باختر در این راستا ۵۷ طرح با ۵۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای باختر ادامه داد: در این راستا در مجموع در استان مرکزی ۱۷ پروژه تعریف شده که باید تا سه سال آتی اجرا شود و با اجرای آن‌ها یک هزار و ۴۲۵ مگاولت آمپر به ظرفیت پست های استان و حدود ۱۰۸ کیلومتر مدار به ظرفیت خطوط اضافه می‌شود.  

داودآبادی تصریح کرد: در استان مرکزی در حوزه زیرساخت های شهرک‌های صنعتی، پست‌های فشار قوی و یا افزایش ظرفیت موجود در این مناطق در شهرک های صنعتی خیرآباد، مامونیه، طراز ناهید ساوه، نخجیروان محلات، صنعتی زاویه، صنعتی خمین، صنعتی مامونیه، ایبک اباد و دلیجان در دست اقدام است و یک ظرفیت عظیم در بخش صنعت استان در حال ایجاد است.

داودآبادی بیان کرد: عملیات اجرایی بیشتر طرح‌ها آغاز شده و دارای پیشرفت فیزیکی است و امید است در هنگام مقرر به اتمام برسد.

حوزه عملکرد برق منطقه ای باختر در استان‌های مرکزی، همدان و لرستان است و از لحاظ جغرافیایی، ۷۷ هزار کیلومتر مربع حوزه ماموریتی این شرکت است.