به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی کتابخانههای عمومی استان مرکزی، سکینه خاتون مهدیان پور افزود: در یک ساله گذشته طرح هایی چون کتابخانه عمومی حکیم نظامی شهر تفرش با زیربنای ۴۰۰ مترمربع، کتابخانه عمومی حضرت ام البنین(س) شهر صنعتی کاوه در ساوه با زیربنای ۲۳۰ مترمربع، کتابخانه عمومی فرهنگ روستای آقداش شهرستان خنداب با زیربنای ۱۲۵ مترمربع، کتابخانه مشارکتی یار مهربان با زیربنای ۱۵۰ مترمربع با همکاری اداره زندان های شهرستان اراک و پیشخان خدمات کتابخانه ای اندیشه واقع در روستای چهرقان شهرستان کمیجان با زیربنای ۱۳۰ مترمربع افتتاح و بهرهبرداری شد.
وی اظهار داشت: همچنین در یک سال گذشته و در راستای اهداف و برنامههای دولت مردمی سیزدهم، اقدامات متنوعی در حوزه های عمرانی و فرهنگی در سراسر استان مرکزی به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: راه اندازی اولین کتابخانه سیار استان مرکزی با عنوان «پرتو دانایی» با هدف ارائه خدمت در روستاهای شهرستان اراک، افتتاح بخش ناشنوایان باغچهبان در کتابخانه دکتر حصیبی شهر اراک و رونمایی از سند آمایش کتابخانههای عمومی استان مرکزی از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل در یک سال اخیر است.
مهدیان پور افزود: همچنین پروژههایی چون طرح توسعه کتابخانه اقبال آشتیانی شهر آشتیان، ساخت کتابخانه عمومی شماره سه شهر شازند و ساخت کتابخانه شهر زاویه در حال انجام است که هر کدام بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و به زودی به بهره برداری می رسند.
وی ادامه داد: ساخت کتابخانه در شهر آوه، تنها شهر بدون کتابخانه در استان مرکزی، راه اندازی کتابخانه سیار در شهرستان فراهان، پیگیری ساخت کتابخانه در کوی علوی شهر ساوه و راه اندازی پیشخان خدمات کتابخانه ای ویژه عشایر استان مرکزی در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: با سفر رئیس جمهوری به استان و با حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار و نمایندگان مجلس بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای انجام پروژه کتابخانه مرکزی شهر اراک تصویب شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: ۱۳ طرح و پروژه فعال در استان وجود دارد که ایجاد کتابخانه مرکزی اراک با ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع بنا از پروژه های شاخص است و این طرح در هفت طبقه شامل ۲ طبقه پارکینگ و پنج طبقه فضاهای متنوع کتابخانه ای در حال احداث است و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مهدیان پور با اشاره به خرید منابع و تجهیزات برای کتابخانه های عمومی استان گفت: بیش از ۹ میلیارد ریال بابت تجهیز کتابخانه های جدید التاسیس هزینه شده و بیش از ۱۱ میلیارد ریال تجهیزات کتابخانه ای اعم از قفسه کتاب، میز مطالعه و صندلی، قفسه نشریات و تجهیزات اداری برای کتابخانه های عمومی استان خریداری شده است.
وی از اجرای طرح «اهدای کتاب، اهدای دانایی» در استان خبر داد و گفت: یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال بابت خرید کتاب جدید برای کتابخانه ها هزینه شده و ۲۱ هزار و ۵۶۳ نسخه کتاب به ارزش یک میلیارد و ۸۰ میلیون ریال از طرف مردم شریف استان مرکزی به کتابخانه های عمومی اهدا شده است.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی همچنین از نگهداری ۵۹۷ نسخه خطی در تالار مفاخر کتابخانههای عمومی استان مرکزی خبر داد و گفت: بخش نسخ خطی این اداره کل با فن آوریهای نوین الکترونیکی و کتابخانهای در حال خدمت رسانی است.
مهدیان پور افزود: بیش از۶ هزار و ۶۰۰ نسخه کتب خطی، چاپ سنگی و سربی در تالار مفاخر کتابخانههای عمومی استان نگهداری میشود که از این تعداد ۵۹۷ نسخه خطی و ۶ هزار و ۲۰ نسخه چاپ سنگی و سربی است و استان مرکزی به لحاظ تعداد کتابهای خطی، چاپ سنگی و سربی یکی از استانهای برتر کشور در این زمینه است.
وی با اشاره به اختصاص اعتبار مورد نیاز برای تجهیز بخش نسخ خطی، تصریح کرد: سال گذشته ۶۵۰ میلیون ریال برای تجهیز این بخش اختصاص یافت که تجهیزاتی از جمله دوربین دیجیتالی و اسکنر مخصوص برای تهیه نسخههای الکترونیکی و قفسه های استاندارد برای این بخش خریداری شد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان بیان کرد: در حوزه فرهنگی نیز بیش از چهار هزار و ۶۰۰ برنامه توسط کتابداران کتابخانه عمومی در سراسر استان به انجام رسیده است.
مهدیان پور ادامه داد: در میان این چهار هزار برنامه که به همت کتابداران در کتابخانه های عمومی استان مرکزی برگزار شد، میتوان به آیین رونمایی از کتاب «تازه داماد»، نشست روایت مادری ویژه بزرگداشت مادران شهدا، آیین ملی «یاد یار و دیار»، برگزاری نشست میثاق به مناسبت عید غدیر، محفل شعر عاشورایی «موکب کلمات»، آیین رونمایی از کتاب «صندوقچه چوبی»، ویژه برنامه «عزیز ملت» به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، برگزاری دومین دوره برنامه از تبار قلم به منظور بزرگداشت پاییز رحیمی، شاعر برجسته استان اشاره کرد.