به گزارش ایرنا، خسرو نوذری عصر دوشنبه در آیین گشایش نمایشگاه فرهنگ ایران جزیره کیش اظهار داشت: با توجه به اهمیت کیش در حوزه گردشگری، برگزاری این نمایشگاه اهمیت این جزیره در حوزه صنعت توریسم را دوچندان به نمایش می گذارد.
وی با بیان اینکه گردشگری فرهنگی یکی از جذاب ترین جنبه های گردشگری است که باعث فعالیت های گوناگون ذیل چتر صنعت توریسم می شود، اضافه کرد: این نوع گردشگری به تامین نیاز تنوع مردم، ایجاد دانش و تجربه افراد کمک می کند و باعث شناسایی و معرفی جاذبه های گردشگری کشورهای مختلف می شود و ضمن بالا بردن تعاملات فرهنگی بین اقوام و ملت های مختلف، تسهیل روابط بین المللی آنها را به دنبال دارد.
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یادآور شد: سازمان اکو ترویج و حمایت از گردشگری را اولویت برنامه های خود قرار داده است و علی رغم تاثیر منفی که ویروس کرونا بر حوزه گردشگری گذاشت کماکان حمایت خود از این صنعت را ادامه می دهد.
وی افزود: در سال های گذشته اکو سنت الهام بخش نامگذاری پایتخت های گردشگری بین کشورهای عضو را آغاز کرده است و این نامگذاری ها در اجلاس سالانه آن بر اساس مولفه های میراثی تاریخی و پتانسیل های هر شهر معرفی شود.
نوذری اضافه کرد: پیشتر شهر دوشنبه تاجیکستان در سال ۲۰۲۱ و شهر ساری ایران در سال ۲۰۲۲ به عنوان پایتخت های گردشگری اکو انتخاب شدند و در حال حاضر دبیرخانه اکو با همکاری ایران در حال رایرزنی برای برگزاری مراسم اعلام پایتختی شهر اردبیل به عنوان پایتخت در سال ۲۰۲۳ هستند.
وی گفت: چهارمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای اکو در اول نوامبر سال ۲۰۲۲ در شهر سمرقند برگزار شود و انتظار می رود که در این نشست نقشه راه تسهیل و توسعه پایدار گردشگری کشورهای عضو در دوران پسا کرونا تدوین شده و ایجاد ابتکارات مورد نیاز درزمینه اقتصادی، حمل و نقل، بازاریابی، برند سازی، تسهیل صدور روادید و استانداردهای خدمات گردشگری مورد توجه قرار بگیرد.
نوذری افزود: کشورهای عضو اکو علی رغم داشتن پتانسیل های مختلف گردشگری از جمله ۶۵ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو از زیرساخت های مناسب گردشگری برخوردار نبوده و لازم است تمام کشورهای عضو نسبت به توسعه این زیرساخت ها توجه ویژه داشته باشند.
در آیین افتتاحیه نخستین نمایشگاه فرهنگ ایران زمین، معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سفرای کشورهای تاجیکستان، قرقیزستان در تهران، نمایندگانی از سفارت کشورهای ترکیه، پاکستان، ژاپن، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و مشاور امور بانوان استاندار هرمزگان حضور داشتند.
نخستین دوره نمایشگاه فرهنگ ایران زمین از ۱۴ تا ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ در محل نمایشگاه بینالمللی کیش با همکاری پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی برگزار می شود.
معرفی اقلیم، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، خدمات و تجهیزات هتلی، مد و پوشاک اقوام ایرانی، خوراکیهای محلی، گردشگری و تجارت الکترونیک E-commerce و برگزاری دورهها و کارگاه های تخصصی در حوزه فرهنگ، گردشگری و راهکارهای توسعه بازار، کافه سرمایه (مکانی برای ملاقات غرفهداران با سرمایهگذاران برای توسعه محصولات)، رقابت بین استارتاپهای فرهنگی-گردشگری با همکاری صندوق شکوفایی و نوآوری ریاستجمهوری از جمله محورها، برنامهها و رویدادهای این نمایشگاه است.
برگزارکنندگان این سالانه در تلاش هستند تا زمینه حضور مهمانان ویژه و مقامات رسمی در حوزه گردشگری و فرهنگ، و شرکتهای مرتبط از کشورهای منطقه را فراهم کنند.