تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: سن بلوغ در جامعه یک تا سه سال کاهش یافته و این مساله ناشی از تغذیه و گسترش رسانه‌های ارتباط جمعی است.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، یوسف نوری روز سه‌شنبه در یک نشست خبری با اصحاب رسانه که با عنوان «پیشگیری از اعتیاد، مشارکت‌های مردمی، اشتغال بهبودیافتگان» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، افزود: باتوجه به تأکیدهای مقام معظم رهبری مبنی بر پیوست فرهنگی در اجرای همه طرح‌ها و برنامه‌ها، امروز در وزارت آموزش و پرورش پیوست فرهنگی، زمینه تمامی فعالیت‌های آموزشی بوده و طرحی جز با این پیوست اجرا نمی‌شود.  

وی تصریح کرد: امروز در سراسر دنیا نیز اقتصاد مبتنی بر نهادهای زیرین تعریف شده و پیوست فرهنگی برای اجرای همه طرح‌ها و برنامه‌ها ضروری است. برای نمونه، در بحران کرونا جامعه متمرکز بر فضای مجازی شد؛ اما به‌دلیل نبود یک پیوست فرهنگی مرحله‌بندی و زمان‌بندی در این حوزه وجود نداشت. اکنون مقوله موادمخدر نیز نیازمند پیوست فرهنگی است.  

نوری ادامه داد: در این زمینه تصویرسازی منفی برای نسل جدید به روش نوین ایجاد نشده است. به عنوان مثال، در گذشتهٔ سیگار در مراسم ختم با نیت شادی روح مرحوم توزیع شده و برخی از این تصاویر در اذهان عمومی همچنان نقش بسته است.

وی افزود: امروز کف بلوغ در جامعه یک تا سه سال کاهش یافته و این مساله ناشی از نوع تغذیه و توسعه و گسترش رسانه‌های ارتباط جمعی است. بر این اساس، فرزندان زودتر از گذشته میل به برخی آسیب‌ها داشته و این مساله در حوزه موادمخدر نیز صادق است.

وی تأکید کرد: امروز ٧درصد جامعه ورزش می‌کند و ٧٠ درصد مبتلایان به موادمخدر متأهلین و فرزندان تعیین‌کننده رفتار مصرفی خانواده هستند. والدین با فرزندان احساسی برخورد کرده و امروز با فیلترشکن تمامی مباحث برای کودک و نوجوان در دسترس است.
 
نوری با اشاره به اینکه ١۶ میلیون دانش‌آموز واجب‌التعلیم هستند ، ادامه داد: ٨ میلیون دانش‌آموز نیز پیش از دبستان بوده و این جمعیت در بعد خانوار یک قشر عظیم را نمایش می‌دهد. ١٠۵ هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و ده هزار دانشجو نیز در دانشگاه شهید رجایی فعال بوده و از ۹۰۸ هزار بازمانده از تحصیل، ۱۶۴ هزار نفر با طرح یاری‌گران زندگی به تحصیل بازگشت و در سال جاری ۴۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان برای خدمت به ۳۰ هزار مدرسه اعزام می‌شوند. بازگشت به تحصیل نیز یک مولفه اثرگذار در حوزه پیشگیری است.
 
وی همچنین با اشاره به کسب ٢٠ مدال طلا در سال جاری و ضرورت ایجاد سکوی استعدادیابی ، تأکید کرد: این علم‌آموزان و نخبگان کشور مورد هدف مافیای موادمخدر بوده و کودکان امن‌ترین مولفه انتقال و جابه‌جایی مواد به‌شمار می‌روند.

نوری تصریح کرد: موادمخدر نسل آینده را از بین می‌برد و قاچاقچیان مواد نیز (که عمدتا خود مصرف‌کننده نیستند) جامعه ایران، نسل‌ جوان و آتی را هدف قرار می‌دهند که با اقدامات ارزشمند ستاد مبارزه با موادمخدر این مسائل نیز ساماندهی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه این نشست نیز در جمع خبرنگاران افزود: امسال با ۱۶ میلیون دانش‌آموز در کشور سال تحصیلی را آغاز کرده و مقاطع پیش از دبستان نیز به عنوان نوآموزان به مراکز پیش‌دبستانی و همچنین مهدهای کودک ورود میابند.
 
نوری ادامه داد: برنامه ملی وزارت آموزش و پرورش نیز برای مقابله با موادمخدر در قالب تفاهمنامه با ستاد مبارزه با موادمخدر انجام می‌شود. 

وی همچنین با اشاره به طرح یاری‌گران زندگی گفت: ۴۰ هزار مدرسه مشمول این طرح شده و در مرحله دوم شمار مدارس افزایش خواهد یافت. 

وی در خصوص توافق ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه فرهنگیان نیز یادآور شد: دانشگاه فرهنگیان به‌عنوان دانشگاه ماموریت‌گرا و موضوعی کشور در حال حاضر، ۹۵ هزار دانشجو را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پوشش داده و این تفاهم‌نامه جهت استفاده از ظرفیت این دانشگاه برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به امضاء رسیده است. 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر سن اعتیاد دانش‌آموزان نیز گفت: آمار دقیقی از این موضوع در دسترس نیست، اما ابتلاء به این مواد در این سنین نسبت به آمار جهانی پائین‌تر است.

علم‌آموز با گذران ١۵٠ واحد درسی معلم نمی‌شود 
رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز در ادامه این نشست با اشاره به ١٣٠ هزار معلم در این دانشگاه ، اظهارداشت: در حال حاضر، ٩۵ هزار دانشجو - معلم در رده سنی ١٩ تا ٢١ سال در دانشگاه فرهنگیان تدریس کرده و بیش از ۵۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور جذب این دانشگاه می‌شوند. 

رضامراد صحرایی افزود: فعالیت ۹۲۳ کانون، ٢٢۵ انجمن علمی، ٢۶ تشکل دانشجویی و ۲۷۰ نشریه دانشجویی از جمله افتخارات دانشگاه فرهنگیان است.

صحرایی بیان کرد: در حال حاضر، سالانه ٢۵ هزار معلم به‌صورت مستقیم و ٢۵ هزار معلم نیز به‌صورت غیرمستقیم توسط این دانشگاه تربیت می‌شوند.

وی همچنین با بیان اینکه امسال در مسابقات قرآن نیز این دانشگاه مقام اول کشور را کسب کرد، ادامه داد: در دولت مردمی سیزدهم، معلمان قوی تربیت می‌شوند. معلم قوی چندبعدی و چندمهارتی است. هر معلم باید یک مربی ورزشی، امدادگر، آسیب‌شناس و نوآور و... باشد. علم‌آموز با گذران ١۵٠ واحد درسی معلم نمی‌شود و ۶ ساحت تربیتی برای دانش‌آموزان و معلمان تعریف شده است.  در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز ۶ ساحت تربیتی برای این قشر مدنظر قرار گرفته است. 

صحرایی یادآور شد: امروز کودکان و نوجوانان باید متناسب با زمان تربیت شوند. در این حوزه خلأ شناختی به‌چشم می‌خورد.

وی افزود: ۵ تا ۱۳ سالگی دوره و سن "بحران" بوده و دانش‌آموزان باید موضوعات اساسی را در این دوره سنی بیاموزند، مباحث مهم پایه‌ریزی شود و اهمیت شغل معلمان در این برهه زمانی مشخص می‌شود. 

به گفته رئیس دانشگاه فرهنگیان، امروز پیشگیری از مواد مخدر نیز از دغدغه‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده و بنابراین دانشگاه فرهنگیان نیز باید مقوله پیشگیری را سرفصل برنامه‌های خود قرار دهد.