«عباس خسروانی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۲۹۸ میلیارد تومان از این مبلغ مازاد، از محل درآمد سال گذشته شهرداری، ۱۳۸ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده و بهای خدمات شهرداری، ۶۰ میلیارد تومان هم از محل تسهیلات بانکی و ۳ و نیم میلیارد تومان هم از محل فروش اموال فرسوده و اسقاطی شهرداری تامین میشود.
وی تاکید کرد: سهم هزینههای جاری شهرداری از این رقم نهایی تصویب شده، حدود ۱۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان است که به دلیل افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران است چرا که عمده نیروهای شهرداری از نوع کارگری محسوب می شوند و این افزایش حقوق، هزینه سنگینی را بر دوش شهرداری گذاشت و مجبور بودیم به دلیل قانونی بودن این افزایش آن را در بودجه پیش بینی کنیم.
سخنگو و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک اظهار داشت: سهم هزینه های عمرانی نیز از این مبلغ ۳۷۱ میلیارد و ۳۱۰ میلیون تومان است که در نهایت سهم بودجه جاری امسال شهرداری از کل بودجه ۲۷.۵ درصد است که یک درصد قابل قبول و ارزشمند است که نشان از کنترل هزینه ها در امور جاری دارد و سهم بودجه عمرانی از کل بودجه ۷۰.۵ درصد و سهم تملک دارائی های مالی مثل اقساط و بدهی ها نیز ۲.۵ درصد است.
خسروانی بیان کرد: در حوزه عمرانی ۲۰۰ میلیارد برای تملکات شهرداری اختصاص داده شد و مابقی برای تکمیل پروژه های عمرانی و سرعت بخشی به اجرای آنها اختصاص داده شد.
وی تکمیل طرحهای نیمه تمام را اولویت اصلی شورای اسلامی شهر اراک دانست و گفت: خرید ماشین آلات عمرانی، نردبان آتشنشانی، پل عابرپیاده، تکمیل ساختمانهای مناطق شهرداری، زیرسازی آسفالت،طرح تفکیک از مبدا، ایجاد سامانه جمع آوری و بازیافت و دفع پسماند شهری، تامین هزینه طرح های اجرائی طرح تفکیک از مبدا و ساماندهی مرکز دفن و اجرای آی تی سی شهری و هوشمند سازی از جمله طرح هایی بودند که به آنها اعتبارات خوبی از این محل افزایش و تزریق شد.
خسروانی گفت: با وجود این افزایش درآمد، هزینههای مدیریت شهری هم به شدت افزایش یافته که در این راستا از شهرداری خواستیم که با اتکا به قانون درآمدهای پایدار که به تازگی از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده نسبت به شناسائی درآمدهای پایدار قانونی اقدام کند چرا که شهرداری یک نهاد درآمد هزینهای است و به دولت وابستگی ندارد و باید هزینههای خود را خودش تامین کند.